IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

По-големите сестри са по-склонни към пълнеене

9 октомври 2015 07 49

А сега радвате ли се, че сте по-малката в семейството?

Снимка: istock

Снимка: istock

Време е да отпразнувате факта, че имате по-голяма сестра! Ново изследване показва, че най-голямата дъщеря в семейството е по-склонна към пълнеене и затлъстяване от останалите.

Твърдението е на база шведско проучване, в което са разгледани данните на над 26 000 жени. След обстоен анализ е установено, че първата сестра се е родила по-слаба от останалите, но това „предимство“ се обръща във времето.

В материала, публикуван в British Medical Journal се твърди, че по-големите дъщери са с 29 % по-склонни да надебелеят от по-малките и с 40% по-застрашени от затлъстяване по време на първата си бременност за разлика от своите по-млади сестри.

Може да звучи странно на пръв поглед, но това не е първото изследване, което дискутира различията в теглото на база това кога е роден един човек.

Подобни проучвания са направени и в Нова Зеландия, Полша и Италия. Според тях мъжете, които имат по-малък брат са по-едри и тежки и по-склонни към пълнеене. В тях е открита и връзка с това доколко тяхната майка е натежала по време на бременността си.

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари

Анонимен ( преди 8 години )
За съжаление е вярно. Висока съм колкото сестра си, обаче съм доста повече кг от нея. :(( Не знам, може би защото като дете по-дълго съм била изложена на грижите на баба, а нали знаете Чък Норис е единственият човек успял да убеди баба си, че не е гладен. Е, аз моята не можех да я убедя. :) И сега ми личи. :(((
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар