IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

6 мисли, които ви карат да пълнеете

11 ноември 2015 06 26

Психиката е много важна за постигане на мечтаното тегло

Снимка: Istock

Снимка: Istock

Често сте чували, че волята е ключова в процеса на отслабване. Е, умът ви може да ви изиграе и лоша шега, и вместо да намалите теглото си – да го увеличите.

Това се случва, когато в момент на емоционална криза започвате да се самобичувате и да си мислите разни неща, които ви карат да посягате към хладилника и да се „тъпчете“ в опит да се почувствате по-добре.

Джейми Мендел – коуч по здравословно хранене, сподели кои са „най-порочните“ мисли, които преди са минавали през нейната глава и които често чува от своите клиенти.

Те не само потискат жените, а и ги карат да губят контрол и да се хранят с продукти, които влияят негативно на фигурата им.

Ето и кои са те:

„Ако бях по-слаба, той щеше да си пада по мен. Трябва да направя коренна промяна със себе си. Започвам диета от утре!“

„Не съм достатъчно добра!“

„Правя нещата грешно. Нещо не е наред с живота ми!“

„Никога няма да бъда.... колкото нея. Никой не ме обича“

„Нуждая се от спешна промяна!“.

„Не съм секси, никой няма да ме пожелае!“

Промяната не е лошо нещо, но когато човек вземе решение да тръгне по този път, той е наясно, че лайфстайлът му няма да остане същият. Това автоматично го кара да си навакса за кратко с нещата, които вече няма да са част от ежедневието му – в случая с цялата храна, от която ще трябва да се откаже.

Джейми съветва дамите да не се потапят отчаяно в главата си и да правят разлика между мислите си и реалността. Често фразите в главата им са момент на лична слабост, а не на възприятието на околните за тях. Важно е човек да се концентрира върху себе си, върху реалността и да не изпада в крайности.

Един от начините да предотвратите изпразването на хладилника в момент на емоционална слабост, е да се обадите на приятелка и да поговорите с нея, преди да се утешите с целия шоколад и сладолед на света.

Ако подобни мисли (като по-горе изброените) постоянно блуждаят в главата ви, по-добре се консултирайте със специалист, тъй като те са сигнал за много ниско самочувствие, което може да ескалира в депресия.

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари