IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Танците правят жените силни

4 юли 2014 08 45

Кои са причините за любовта на дамите към танца?

Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Разбира се, че се чудите как така танците може да направят жените силни и каква точно власт биха им дали? В миналото може би дълго щяхме да търсим отговор на този въпрос. Танцът е форма на изкуство, което преди много години дори е било подложено на гонения.

Следват години на приемане, но не се гледало с добри очи на танцьорките. Но днес много от предубежденията към танца са само илюзия, която като че ли никога не е била реалност. Дори напротив – танците са респектираща форма на изкуство, която е издигната на пиедестал.

Разбира се, за развитието на танцовото изкуство от огромно значение е ролята на мъжете. Но все пак има неоспорими доказателства за това, че танците са изключително полезни не само за здравето на жените, но и за тяхното самочувствие. В този смисъл те са съществена част и от тяхната сила. Ето защо.

1. Танците развиват силно тяло.

Заниманията с танци помагат за поддържане на добра физическа форма и силни мускули. За да се научите да контролирате и балансирате всички части на тялото, се изискват ежедневни и интензивни тренировки, чиито резултати са именно тези – силни мускули и развито тяло. Доказано е, че атлетичните жени са по-уверени в себе си и са по-способни да се защитават.

2. Танците развиват идеална фигура.

Фитнес упражненията се фокусират върху определени зони на тялото, докато танците развиват балансирано цялото тяло. Танците са и доста по-забавни в сравнение с тренировките в зала, които много жени намират за скучни.

3. Танците добавят сексапил.

Благодарение на танците, движенията ви стават доста по-елегантни и фини. Танците помагат на жените да се „свързват“ силно със собственото си тяло, да го усещат по-добре. Това буквално може да подобри дори и сексуалния ви живот. Като цяло всяка жена започва да се чувства доста по-комфортно в тялото си.

4. Жените доминират в тази област.

Танците са запазена марка за женската природа, макар и да има много изключения в лицето на мъжете. Лидерските позиции в корпоративния свят са заети предимно от мъже, но в тази форма на изкуство положението е различно. Това създава допълнително самочувствие на дамите, които са успели в тази област, както между другото и във всяка друга. Според проучванията в световен план за една и съща професия жените получават средно с 82% от това, което получават мъжете. Ето защо сферата на танците е така благодатна за развитието на дамите. Там те владеят ситуацията.

Автор на статията:
Люба Вангелова

КоментариКоментари

Анонимен ( преди 9 години )
това е може би един от най-добрите начини за поддържане на форма!
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар