IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Кога не трябва да тренирате

12 август 2014 08 51

Дайте си задължително почивка в следните случаи

Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Има определени моменти, в които е по-добре да не се уморявате физически. Това означава, че колкото и да обичате спорта и да следвате стриктно някакъв режим, е по-добре да пропуснете тренировка. Не се винете, че сте мързеливи, а просто дайте време на тялото си да почине и да се възстанови.

Ето и в кои случаи не е хубаво да се натоварвате физически:

Когато не се чувствате добре

Не пренебрегвайте дори обикновената настинка. В тези дни имунната ви система е по-слаба и най-малкият дискомфорт на тялото ви, може да влоши състоянието ви. Ако тренирате, когато сте болни, увеличавате и риска от наранявания, тъй като тогава енергията ви е намаляла, както и концентрацията ви.

Когато сте уморени или стресирани

Има дни, в които тялото ви просто не иска да се поти в залата. Послушайте го! То ви казва по най-простия начин, че се нуждае от почивка. Няма смисъл да се насилвате и претоварвате, защото на следващия ден ще се чувствате още по-зле.

Когато имате махмурлук

Ако сте прекалили с алкохола на партито предната вечер, по-добре пропуснете тренировката. Вероятно имате главоболие, което ще ви пречи да изпълните правилно упражненията, а освен това и тялото ви е дехидратирано, заради поетите спиртни напитки.

По-добре полежете повече и пийте много течности. Направете си и пълноценна закуска, която да ви зареди със сили.

Когато имате контузия

Дори леко разтежение на мускул или сухожилие може да се превърне в нещо по-сериозно, ако го игнорирате и продължите да спортувате без да му дадете време да почине и ез да го третирате с адекватни мехлеми или лекарства. Винаги се консултирайте със специалисти за травми и наранявания и не забравяйте, че най-доброто в този случай е почивката.

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари

Анонимен ( преди 9 години )