IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

5 урока от най-добрия футболист в света Кристиано Роналдо

5 февруари 2015 12 00

Кое го прави най-добрият на терена

Снимка: Vanity Fair

Снимка: Vanity Fair

2014-та се оказа поредната страхотна година за Кристиано Роналдо. Португалецът не успя да спечели световното с националния тим, но пък категорично бе провъзгласен за най-добрият футболист на планетата и прибра третата си златна топка.

Какъв е ключът за успеха на Роналдо?

Издръжливост

Роналдо тича по около 9,5 км във всеки свой мач. Спортистът работи изключително върху своята издръжливост, тъй като знае, че последните 20 минути са решаващи за мача и трябва да е в топ форма, когато останалите са уморени. Нищо чудно, че точно в този времеви интервал вкарва ¼ от своите голове.

Скорост

Средностатистически Роналдо прави по 33 спринта със скорост от 34 км/ч в рамките на една спортна среща. Той притежава експлозивност, координация и може много бързо да сменя посоката на движение.

Скокове

Един елитен футболист може да кляка с тежести до 200 кг, твърдят норвежки учени. Силните крака са много важен актив за нападателите, защото те трябва с висока експлозивност да променят траекторията на топката и да я гонят по терена. Често им се налага да скачат на високо, за да бележат голове, да посрещат топката или да избягват контузии. Роналдо може да скочи с двата крака на височина от 83 см.

Сила

След като Кристиано изстреля топката, тя полита с главозамайващите 128 км/ч. и често оставя вратаря на противника напълно безсилен.

X FACTOR

Роналдо има способността да анализира играта в движение по-бързо от всеки друг, твърди д-р Зои Уимшърт. Елитните играчи, често развиват уникално зрение и могат да преценяват 7 различни ъгъла на движение за секунда.

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари

петко ( преди 7 години )
Роналдо е симулант меси е по добър
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
И най-вече: ( преди 9 години )
Характер и силно желание за победа.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар