IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

5 тренировки, които не изглеждат като тренировки

3 юли 2015 06 40

Но са също толкова ефективни за загуба на тегло и стягане

Снимка;  Vanity Fair Italia

Снимка; Vanity Fair Italia

За повечето от вас вероятно думата тренировка предизвиква асоциация с мокра от пот тениска, досадно тичане на пътеката или вдигане на тежести, командите на треньора и обуването на миризливите маратонки, които все се каните да изперете.

Ако настройката ви е, че ви чака един мъчителен час, по-добре въобще не започвайте със спорта. Не всеки обича да ходи на фитнес и аеробика. Не бързайте и да се отчайвате, защото може да изхабите същото количество калории в нещо по-приятно и полезно.

Вижте как:

Почистете дома си

Домакинската работа е по-добра от фитнеса. Навеждането, лъскането, подреждането замества чудесно кардио тренировката, а разместването на мебелите в процеса, замества силовата. Неусетно ще изгорите стотици калории в рамките на час. Представете си колко още ще се стопят, ако чистите половин ден!

Разходка в планината

Докато се наслаждавате на чистия въздух и природата в приятна компания, вие правите страхотна услуга не само на дробовете, а и на мускулите си. Неравният терен е чудесен тест за вашата физическа форма и напряга всяко мускулче. Гледайте да има повече катерене, отколкото слизане.

Къпане на домашния любимец

Борбата да го хванете и задържите на едно място е голяма – това означава и голям разход на енергия. След това идва търкането, сушенето и почистване на банята, което си е допълнителна тренировка.

Игра с децата

Вече сте големи, но това не пречи да хванете хилката или топката и да поиграете с децата в парка или сред природата. Хем прекарвате време с любимите хора, хем се връщате назад към безгрижното детство, хем горите калории неусетно.

Шопинг тур из мола

Сега вече ви спечелихме! Едва ли има жена, която не обича да пазарува, а бонусът е, че докато го правите, горите много калории. В моловете например човек без да разбере прекарва часове, влизайки от магазин в магазин. Меренето на дрехи често ви кара да се изпотите и преди да направите кисела физиономия, не забравяйте, че потта е признак на физическа активност, отделяне на токсини и загуба на калории (тегло).

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари