IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

9 съвета за здраве, фитнес и хранене от един истински монах

19 февруари 2016 06 00

Лесни трикове, с които да подобрите ежедневието и да се заредите с положителна енергия

Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

„Издигнете се над глупостите и поемете контрол върху живота си!“, казва Педрам Шоджай, автор на „Градския монах: Източни мъдрости и модерни трикове да спрете времето и да откриете успеха, щастието и мира“. Не сте очаквали подобен език от един свят човек, нали?

Е, Педрам не е типичният монах. След като прекарва 4 години в манастир и отшелничество, сега той е женен с деца и желае да сподели мъдростта си със света.

„Градският монах вкарва цялата си енергия в неща, които иска да направи, но никога не успява, защото накрая на деня няма сили за тях“, обясни Шоджай.

И тъй като той знае как да съхранява и канализира енергията си, реши да помогне на останалите да постигнат спокойствието и целите си.

Как да останете в настоящето:

- Дишайте в банята. Заключете се в банята и вдишайте и издишайте дълбоко няколко пъти. Това ще ви помогне да успокоите ума и да постигнете хармония със себе си.

- Кажете „здравей“ на Майката природа. Може просто да отворите прозореца, да затворите очи и да оставите слънцето да погали кожата ви, Веднага ще се заредите с позитивна енергия.

- Тренирайте. Отделете поне 10-15 минути за коремни преси, лицеви опори, клекове или други упражнения. Това монасите наричат „активна медитация“ и тя е доста ободряваща и тонизираща.

Пикантни ястия за силно либидо:

- Канела: „Тя затопля тялото и повишава кръвообращението (в определени зони)“. Сложете я в бисквитките и добавете кокосово олио, което е друг афродизиак.

- Женшен: „Повишава сексуалната енергия“. Може да го добавите в олиото, с което ще приготвите печено пиле или друго ястие за вечеря.

- Шафран: „Богат е на антиоксиданти и засилва либидото“. Смесете го с мед и го консумирайте с различни напитки или сладки. Живейте като ескимосите.

Променете настройката си:

- „Хората, които обичат зимата, се забавляват истински“, твърди Педрам. Има толкова неща, които може да правите през този сезон и са полезни за здравето и тялото ви. Да, студено е, но пък може да покарате ски, кънки, да събудите детето в себе си с един снежен бой и така ще калите не само тялото си, но и ще освободите мозъка си поне за кратко от ежедневните грижи.

- Релаксирайте: „Зимата е сезонът за разпускане“. Дори да сте маниак на тема тренировки, може да си позволите по-лек режим без да се претоварвате през зимата, тренирайте за тонус и здраве, а по-високите цели оставете за пролетта, когато ще можете и да разнообразите храненето си.

- Набавете си подходящата екипировка и уреди: „Екипът е като втора кожа“. Заради студа хората се навличат с катове дрехи, но е важно те не само да са топли, а и удобни и да дават шанс на тялото да диша.

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари