IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Спасете любовта макар и на разстояние!

18 януари 2012 11 00

Ако ви делят стотици километри, се постарайте повече във връзката си

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

Любовта на разстояние е трудно нещо, но според някои не и невъзможно. Ако вярвате, че това е вашата сродна душа и в момента физически не можете да сте с нея, не се отчайвайте. Важното е това положение да е временно и все пак да имате ясна визия, кога ще можете да сте един до друг буквално.
А междувременно трябва да се стараете да държите огъня помежду ви разпален. Ето няколко идеи как да запазите връзката си „жива" , макар и на стотици километри един от друг:

1. Правете си редовни срещи на „по филм"
Очевидно няма как да седнете на дивана с пуканки в ръце и да държите ръцете си, докато на екрана тече някой завладяващ филм. Има начин обаче да провокирате усещане, че сте на една вълна! Разберете се по телефона или по скайп коя лента ще гледате като се уговорите за точен час. Докато гледате филма си пуснете уебкамерата, така че да не губите визуална връзка и спокойно да можете да изразявате емоциите си, сякаш сте един до друг. Накрая обсъдете какво ви е направило впечатление и как ви е накарал да се чувствате този филм.

2. Общувайте ежедневно!
Очи които не се виждат се забравят...това е факт! Глас, който не се чува, също се забравя. Затова не допускайте да се забравите и общувайте всеки ден, ако можете и по няколко пъти. Ако разстоянието е прекалено голямо (единият е в друга държава), се възползвайте от модерните технологии и не пропускайте вечерта да се чуете и видите по скайп!

3. Ревизия на правилата!
Преди физическата раздяла се разберете добре какви са „правилата" помежду ви. Какво да очаквате, кой как вижда връзката на разстояние и периодично, когато се виждате очи в очи, си припомняйте какво сте си обещали.

4. Изпращайте си малки подаръци!
Жените много обичат подаръци, но мъжете също не ги подценяват, защото това показва вашето внимание и уважение. Без значение от разстоянието – нещо дребно и направено(купено) с любов винаги ще сгрее сърцето ви и на половинката ви. Това ще му/й напомни колко е скъп/а за вас.

5. Решавайте проблемите с говорене, а не с писане!
Когато двама души са далеч един от друг, вероятността да възникнат недоразумения е по-голяма. Освен това единият винаги може да не вдигне телефона или да спре да пише, което е доста дразнещо. Ако сте изправени пред някаква драма, постарайте се да я обсъдите с половинката. С писане проблемът/недоразумението обикновено се задълбочава.

6. Срещнете се по средата!
И все пак идва моментът, в който се виждате. Веднъж той/тя е идвал/а, веднъж другият. Време е за усилие и от двете страни. Срещнете се по средата на разстоянието (това не е голям проблем, особено ако сте в една държава. Ако не – поне ще видите някое ново място и ще бъде още по-романтично).

7. Бъдете себе си!
Когато сте далече и времето ви заедно е много по-малко и то по телефона или на компютъра, има опасност да се престараете. Искате всичко да изглежда перфектно и в рамките на комуникацията ви си спестявате неща, за да не го/я ядосате и преигравате от желание да не нарушите отношенията си, каквито са в момента. Недейте! Той/тя е с вас, заради това, което сте. Няма нужда да замазвате недостатъците или проблемите си, които така или иначе няма да изчезнат, а след време ще се превърнат в голямо разочарование.

8. Спрете да повтаряте, че сте далече!
Най-голямата болка на влюбените на разстояние е самата дистанция. Спрете да си го напомняте. Времето, което прекарвате заедно е момент за близост и любов, а не за подчертаване на недостатъците във връзката ви. Вече би трябвало да имате по-ясна визия кога ще се съберете на едно място, така че дотогава просто се удържайте от коментари!

9. Бъдете секси!
Вече споменахме за очите, които не се виждат...но пък интересът винаги може да се поддържа жив! Флиртувайте един с друг, пишете си закачливи смс-и пращайте си еротични ммс-и ... Правете виртуален секс! Няма срам, когато има любов!

10. Стига приказки!
Жените по природа са по-бъбриви, така че тази препоръка по-скоро се отнася за тях. Чувате се всеки ден, така че не прекалявайте с дърдоренето за ежедневни и битови неща, които да отегчат другия. В началото със сигурност ще искате денонощно да сте на телефона. Но с времето се осъзнайте. По-добре по-често да общувате, отколкото да седите будни до сутринта в непрестанно бръщолевене. За Бога, какво толкова имате да говорите!?

Автор - снимка
Автор на статията:
Мария Господинова

КоментариКоментари