IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как да спрем да натякваме на мъжа

14 март 2012 14 50

Техники за по-голяма ефективност в общуването ни с него

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

Ако натякването помагаше, досега всичко във връзките ни с малко повече постоянство и упоритост щеше да става така, както го искаме ние, жените. Но ефективността е близо до нулата, така че единственият резултат от натякването е досадата, която изпитваме и ние, и партнъорите ни. Вижте как да спрете с натякването и в същото време мъжът да ви „чува" по-добре.

Не го карайте да се чувства на разпит още от вратата

Това си е типично женско поведение – той се прибира от работа, а ние го заливаме с въпроси. Може намерението ни да е съвсем добронамерено – да покажем интерес, да сме съпричастни с проблемите му, но избирането на по-добър момент за това е е от съществено значение. Ако той има възможност да си отдъхне от работния ден на спокойствие, ще бъде по-отзивчив да разговаря с половинката си.

Намалете бъбренето

Още една наша особеност, която мъжете трудно изтърпяват. Ние обичаме да изразяваме радостта си от присъствието на мъжа до нас като му споделяме какви ли не подробнсоти от изминалия ден, но по-добре да сме по-кратки и да се съобразяваме с неговите интереси, ако искаме и той да се радва на нашето присъствие.

Опитайте да поддържате спокоен тон

Когато емоцията на раздразнението ни връхлети, почти автоматически повивашаме тон, говорейки или като командир или хленчейки, което също не води до жялания резултат. Спокойният и уверен тон е много по-убедителен.

Следете езика на тялото си

Освен тона на гласа, другото нещо, което може да вкара мъжа директно в отбранителна позиция, са жестовете, които правим. Ако сме сложили ръце заплашително на ханша или въртим очи, докато мъжът ни говори, може да провокираме още по-неприятната ситуация – той да замълчи упорито и да бойкотира всеки наш опит за комуникация.

Подбирайте битките си

Важно е да знаем какво можем да приемем и какво –не. Не си заслужава да нарушаваме и собственото си спокойствие, и това на мъжа със спорове за незначителни неща.

Думите имат значение

Има много по-голям шанс мъжът ни да направи промяната, която искаме, ако му го кажем като молба, а не като заповед. Все пак взаимното уважение е важно за запазването на едни отношения. Това важи и в обратния случай, когато мъжът иска нещо от нас.

Следете и неговите жестове

Когато сме с някой от дълго време, ние много добре познаваме какво означава всяка една мимика или жест. Наблюдаването на емоциите на мъжа ни дава знаци кога е в добро благоразположение и ще има способността да участва реално в решаването на проблема, а не просто формално да присъства и ние само да си хабим времето.

Автор на статията:
Мария Димитрова

КоментариКоментари