IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Защо си тръгва?

22 март 2012 11 20

Когато си мислите, че всичко е наред, той си взима багажа и си тръгва

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

Той може да е луд по вас и в един момент просто да си хване шапката и да си тръгне. В отношенията между двама влюбени никога няма абсолютна сигурност, но няколко са причините, които най-бързо и лесно могат да доведат до неочакван край.

А ето ги и тях:

1.Изневяра

Колкото и да ви се струва невероятно има мъже, които се чувстват виновни, че изневеряват и с малкото достойнство, което им е останало, могат ви напуснат. Никой не твърди, че това е сред топ причините за спонтанното изчезване на любимия от живота ви. Но да бъдем реалисти – напълно е възможно. Той или се чувства гузен и не иска да играе двойни игри, или пък е толкова влюбен в другата, че нищо не го задържа при вас. И в двата случая едва ли си струва да се борите за него и да го спирате. Ако любовта я няма, всичко останало е без значение.

2.Съмнението

Докато жените сме свикнали да се съмняваме във всичко, защото скептицизмът ни е вроден, то мъжете искат да знаят, че могат да вярват на половинките си. Покълне ли в него семето на съмнението – без значение дали е заради друг мъж или заради всяко друго нещо – той ще се дистанцира и в един момент без обяснения просто ще тръшне вратата. Така че бъдете откровени и в случай, че любимият ви лъже, вие ще може да го посочите с пръст, а не той вас. И съвестта ви ще е чиста.

3. Ревност

Ако непрекъснато се опитвате да карате гаджето си да ви ревнува, защото по някакъв начин се чувствате несигурни в отношенията си, то по-добре внимавайте. Това може да е причината за края на връзката ви, а не за нейното заздравяване. Ревността е част от живота, но нека той я изпита, без да е умишлено провокирана от вас. Мъжете мразят да ревнуват. И ако постоянно го предизвиквате, ще му писне. Все пак не минавайте и в другата крайност, за да не ви приеме за даденост.

4. Равнодушие

Логично е след като създадете връзка и нещата станат сериозни, половинката ви да търси вашето мнение и одобрение по доста теми, които биха ви се сторили скучни и ненужни. Ако непрекъснато показвате равнодушието си към нещата, които го вълнуват, не се изненадвайте, ако си стегне багажа. Мъжете са като децата и се нуждаят от сериозно внимание. Постарайте се да общувате повече и то не само за нещата, които са важни за вас.

5. Постоянното натякване

Жените сме склонни малко повече да мърморим и натякваме за различни неща. Всичко, обаче си има своите граници. И когато бъдат прекрачени, не се изненадвайте от последствията. В случай, че той не прави правилно определени неща, които за вас са важни, намерете начин да му го обясните – нежно и спокойно. Представете си, ако бяхте на неговото място... Колко точно щяхте да издържите с постоянно мрънкащ човек до себе си?

6. Негативно отношение

Лошите дни не подминават никого. Трудно е, когато имаш кофти период да си позитивен. Ала това не трябва да се превръща в перманентно състояние. Хейтърите не са на почит в никои отношения – нито любовните, нито приятелските, нито професионалните, нито роднинските. Негативните емоции са заразни и той ще бяга като зараза от вас, ако го засипвате непрекъснато с тях. Попаднете ли в такъв период, поговорете с него и се старайте да не го натоварвате излишно.

7. Не го оценявате

Постоянното натякване за мъжа означава, че не го оценявате. Мъжете обичат да се чувстват ценени и нужни. Така че дайте му поводи да бъде полезен и най-важното – показвайте му, че той е важен за вас и ви допълва.

Разбира се, съществуват и други причини, които могат да провокират края на една връзка. Ако усетите, че нещата между вас не вървят, помислете първо за някоя от тези и не бързайте да приписвате веднага вината само и единствено на него!

Автор - снимка
Автор на статията:
Мария Господинова

КоментариКоментари

г-ца Русева ( преди 12 години )
Прекрасна статия! Много точна!Уви, мъжете понякога си отиват без самите да знаят защо или под предлог, че вие сте сериозно момиче, но той не е готов за това, поне не и с вас.;х
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар