IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Внимавайте с егоистичните и самовлюбени хора

24 юли 2012 12 40

Как да се предпазим от поредното разочарование

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

Егоистите винаги са много мили и приятни. Именно, защото добре се прикриват, за съжаление няма как да разберете от началото, че си имате работа именно с такъв човек. С напредване на времето обаче, вие ще започнете да губите своята емоционална сила и ще се чувствате все по-безпомощни.

Как да се справите с егоистичните хора?

Ако последното ви гадже е било самовлюбено и егоистично и ви е наранило, не се обвинявайте за това. Нямате вина, че не сте видели знаците. В началото никой не осъзнава, че започва отношения с такъв тип човек. Когато след време разберете в какво сте се забъркали всъщност, едва ли ще имате силата да промените ситуацията.

Какво прави един човек егоист?

Егоистичният човек се интересува единствено от собственото си удоволствие, без да го е грижа за чувствата на отсрещния човек. Обикновено ви отделят време, само когато е удобно за тях. Егоистичните хора са добре възпитани и приятни, но те ще се държат добре дотогава, докато не получат както желаят от хората около тях.

Мисленето на егоистичния човек

Една връзка е обмен на емоции и за да бъдат и двамата партньори щастливи, всеки трябва да получава, колкото дава. Когато балансът се наруши, започват проблемите и разочарованията. Когато имате връзка с егоист, в един момент той ще спре да ви дава нужното внимание и обич, заради което у вас винаги ще стои чувството на слабост, нещастие и недооценяване.

Знаците, по които може да разпознаете егоистичния човек:

1. Той е много мил и приятен човек (поне в началото на връзката).

2. Винаги иска повече внимание и любов от вас, отколкото той самият е готов да даде.

3. Дори много да искате да се видите, ако на него не му е удобно, просто няма да стане.

4. След като ги опознаете, започват да ви показват своята мързелива и несериозна страна.

5. Изключително дружелюбните хора почти винаги имат някакви скрити мотиви. Ако излизате с някой, който ви се усмихва прекалено много, говори ви само хубави неща и не ви спестява комплименти, имайте едно наум.

6. Никога няма да направи нещо за вас безкористно.

7. Често гледат безгрижно на живота и за тях няма значение дали нараняват чувствата на другите.

Автор на статията:
Милена Алексиева

КоментариКоментари

dsjapojdsa ( преди 11 години )
az sam egoist,samo 4e pove4eto ot izbroenite ne6ta ne sa mi v kravta bih kazal 4e sam korenno razli4en ot po gore izbroenite filosofii
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
vanko ( преди 11 години )
ами май са верни всичките неща с малки изключения
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
( преди 11 години )
Едва ли искате да се срещате със Слави Трифонов, Алексей Петров, Бойко борисов.. Но по принцип водолеите са такива. И лъжат. Колкото повече лъже толкова повече мисли за себе си - егото му по-голямо. Егото е по-слабата способност на мозъка да възприема чувствата на другите, и по-голяма способност за възприятие и наслада от себе си. Това е първичен интелект - който е насочен към задоволяване на нуждите водещи към оцеляването си, но и слаб интерес и способност към улавяне на чувствата на околните - но това също е свързано с оцеляването - като тази способност им дава безпардонност към другите. Те разбира се улавят чувствата на който си искат - с цел да го използват. Да имат предвид постоянно чувствата на другите е твърде сложно за тях - най-малко егоистичните хора имат четири мисли едновременно, обикновенните хора имат три мисли едновременно, егоистите има само две мисли едновременно. Когато не мислиш за нещо конкретно - мислят какво правя аз какво правят другите. Когато мислят конкретно мислят само в ТЕЗА - АНТИТЕЗАОбикновенните мислят и в СИНТЕЗАА умните мислят и за ПРИЧИНАТА
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Mushi ( преди 11 години )
( преди 11 години )
"1. Той е много мил и приятен човек"T.e. да разбираме, че всеки мил и приятен човек е егоист, що са "журналистическа" тъпотия?!
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар