IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Защо трябва да се правите на „недостъпни“?

7 март 2014 16 00

Трудно спечелената награда е най-сладка

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

След като мъжете се смятат за „ловци“ и наричат жените „плячки“, значи дамите трябва да се държат по този начин. Никъде в природата плячката не отива сама при ловеца, напротив – тя му бяга и той полага много усилия, за да я улови. Така трябва да бъде и в любовния живот.

Освен ако жената сама не е решила, че иска да поеме функциите на „ловеца“, то тя определено трябва да накара мъжът да се постарае да я спечели. Поведението „недостъпна“ може да работи във ваша полза, стига да го направите по правилния начин. В много случаи то е основа за една здрава връзка и щастливо съвместно бъдеще. Ето и причини, заради които една жена трябва да бъде недостъпна:

1. Наистина работи.

 Самият факт, че много жени прилагат стратегията „недостъпна“ е, защото тя наистина има ефект. Когато се държите на дистанция, но същевременно добре с мъжа, вие поддържате неговия интерес. А никой човек не би оставил нещо, което му е интересно, нали? Напротив, той има все по-голямо желание да научи повече и повече за вас.

2. Мъжът ще се наслаждава на предизвикателството.

 Да бъдете недостъпни, не означава да злоупотребявате с един мъж. Повечето представители на силния пол ще се радват на това предизвикателство. Ключът към успешната стратегия обаче, е да знаете точно колко недостъпни да бъдете. Вие трябва да показвате интерес, но не на всяка цена, както и да отделяте достатъчно време и внимание за разговори и срещи.

3. Превръща ви в награда.

Вие сте нещо, което си заслужава да бъде спечелено, защото не може да бъде получено от всеки и на момента, в който човек го поиска. Когато един мъж започне да полага усилия, за да впечатли една жена, той все повече отдава вниманието си в тази посока и в крайна сметка започва наистина да я харесва. А когато мъжът спечели наградата, той се чувства като краля на света. Той започва да вярва, че именно вие сте съкровището, което е търсил толкова време.

4. Отсявате качествените кандидати.

Когато се държите на положение и показвате недостъпност, това амбицира сериозните мъже и дразни несериозните. Ето защо това е чудесна тактика да премахнете господата, които така или иначе „не са стока“. Поставете си достатъчно високи критерии, но не и такива, които граничат с фантастиката. Трябва да намерите баланса, който е изграден от компромиси и вашите най-важни желания.

5. По този начин показвате своята стойност.

Когато сте недостъпни за мъжа, по този начин му показвате, че много добре знаете цената си. Доказвате, че имате стандарти, които няма да захвърлите просто така. И че сте от жените, за които си струва човек да се бори, защото има какво да предложите, но само на заслужилия.

Автор на статията:
Милена Алексиева

КоментариКоментари

9 ( преди 10 години )
До Дарвин:Правите всичко толкова сложно уважаеми жени,а защо? Просто се научете да преценявате хората,а не да ги допускате да се борят за вас и после да разберете,че нестават.Научете се да усещате химията между вас,усетете дали има тръпка,а не ги карайте мъжете да Ви броят морски пясък и звезди,тъпо е,а е и губене на време. Вие с голямото внимание към вас ли усещате дали това е човека.Статията е глупава,какво означава В ПРИРОДАТА ЖИВОТНИТЕ..Ние не сме като животните,ние имаме интелект и разум,ние мислим има огромна разлика..
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Анонимен ( преди 10 години )
До KIKO: Тук говорим за мъже, не за мързеливи готованковци, в началото трябва да се поизпотят, иначе значи, че просто търсят лесното във всичко ;-)
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
статията е точна! ( преди 10 години )
Всичко е много просто.Една жена, ако искасвестен мъж за гадже, трябва да изисква къмсебе си настоятелност, уважение и предпочитане отевентуалния си ухажор. Но, от личен опит съдя,че трябва да си знаеш цената, като жена и личности най-вече да имаш самочувствието, че си харесванаи да имаш ценности и морал! Но, истината е, че епълно с мъже ***, които са пълни с комплекси инямат никакъв морал. С две думи или са развратнициили ***. Привлекателните и стойностни мъже, ухажват съответно хубавите иелегантни жени, които съзнават, че мъжа първо трябвада покаже, колко ги иска, а по нататък колко му се ***!
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
KIKO ( преди 10 години )
Blue, точно такива игрички кара мъжете изобщо да не се занимават и да търсят сериозно !!!
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Пунта Мара ( преди 10 години )
"Когато се държите на дистанция, но същевременно добре с мъжа, вие поддържате неговия интерес." - твърде погрешно. Такова поведение ще накара мъжа да мисли, че е friendzoned, и ще пренасочи интереса си към друга. Единственият изпитан начин да задържите интереса на даден мъж, е секса, и то не просто секса, а добрия секс, изпълнен с чувства, ласки и емоции."Нормалните, цивилизовани и интелигентни мъже въобще не се занимават с недостъпни жени, защото смятат за унизително да се състезават за жени." - много точно казано.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Blue ( преди 10 години )
До Дарвин: Едно е нахално, грубо и арогантно поведение, а съвсем друго - да покажеш, че си сериозен и имаш силен интерес към определена жена. ;)Също, не е нужно някой да е "състезава", по-скоро трябва да покаже с поведение, че си заслужава, като човек и личност, да се занимаваш и да рискуваш с него. Аз, лично, като се "правя на недостъпна" - не играя игрички. Тоест, не бих казала, че се и "правя" на нещо, просто по-трудно допускам хората до себе си...и по този начин, всъщност, допускам точните хора до себе си. Когато харесвам някой мъж - за мен е просто необходимост да видя силен интерес и сериозно отношение от негова страна, за да мога и аз да се открия. И това не е "игрички" или "правене", а просто характер...може да се нарече и защитен механизъм. ;)А, за съжаление, мъжете се влюбват не в човек, личност или характер...а в определено поведение. Към една и съща жена могат да се държат по коренно различни начини, в зависимост от поведението, което демонстрира. Личността е една и съща, но за личността на никой не му пука - важно е това, което се вижда на повърхността. ;)
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Blue ( преди 10 години )
До ash: А не може ли да означава, че просто искаш да провериш доколко човекът е сериозен, преди да се откриеш, за да не бъдеш наранена? ;)
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
ash ( преди 10 години )
Когато двама души искат да са заедно,няма място за дърпане,да се дърпаш означава ,че нямаш много интерес,а и няма смисъл...
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Дарвин ( преди 10 години )
Абсолютно неправилно е жените да се правят на недостъпни! Освен ако не искат да се сприятелят с някоя мутра или с много нахален и арогантен човек. Точно такива хора се смятат за "богоизбрани" и се състезават за недостъпните жени. При това го правят за спорта, не толкова от някакъв истински интерес. Нормалните, цивилизовани и интелигентни хора въобще не се занимават с недостъпни жени, защото смятат за унизително да се състезават за жени. Т.е., връщаме се хиляди и милиони години назад в еволюцията да прилагаме животинските модели на сексуално поведение, при които най-силните и агресивни мъжки индивиди се чифтосват с женските и така предават гените си за физическо надмощие над другите на следващите поколения. Нормалното поведение за една жена е да общува нормално - по общоприетите за дадена социална група теми, да флиртува нормално - без да навлиза много навътре и след това рязко да се отдръпва, да се облича нормално, а не предизвикателно, и най-важното - да умее в точния момент да "спусне" бариерата пред мъже, които проявяват интерес към нея и които не желае. А този момент е от ясен по-ясен - при предложение за среща "Съжалявам, имам други планове". Това е, общо взето световно приетият стандарт на поведение.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Анонимна ( преди 10 години )
А ако просто не съм к.рва и гледам на мъжете като на човешки същества и това ли значи, че се правя на недостъпна или просто съм свястна жена, за разлика от повечето експонирани тук ... госпожици и псевдо-госпожи?
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар