IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Противоположностите наистина се привличат

28 март 2014 16 11

Те имат по-добър секс и също са способни на трайни отношения

Макар раздялата си, Крис и Гуинет са пример за това, че противоположностите се привличат; Снимка: Getty Images

Макар раздялата си, Крис и Гуинет са пример за това, че противоположностите се привличат; Снимка: Getty Images

Наскоро стана ясно, че Гуинет Полтроу и Крис Мартин се разделят след 10-годишен брак. Някои зложелатели казват, че връзката им е била обречена от самото начало. Едно десетилетие обаче е много време за брак между известни личности, а в последно време и за брак като цяло. Така че Гуинет и Крис са класически пример за това, че противоположностите се привличат.

Той е изключително срамежлив, загубва девствеността си на 22 години (само няколко години преди да се събере с Гуинет) и избягва да бъде в публичното пространство. Тя е в центъра на общественото внимание, има списък от известни холивудски любовници и много приятели сред известните.

„Търсете партньор, чиито ценности и интереси са ехо на вашите собствени“ е стандартният съвет, който дават повечето хора, когато става въпрос за връзки. Гуинет и Крис определено не се вписват в този шаблон. Макар 10-годишният си брак и двете си деца обаче, те вече са разделени. Означава ли това обаче, че противоположностите се привличат, но привличането не трае вечно?

Изследвания многократно показват, че ключът към дългосрочното щастие се крие в това човек да си избере половинка, която прилича на него. Ако вашият партньор е съгласен с вас за повечето неща, вашата връзка определено ще бъде по-лека и безпроблемна. Все пак животът с някой със сходни възгледи е много по-лесен, отколкото с някой, решен да се опитва да ви променя спрямо своите.

Противоположностите обаче могат да се похвалят с по-добър секс. Както е известно, едни от най-хубавите сдобрявания след бурен скандал са именно в леглото. Когато отношенията между двама души са абсолютно хармонични, те започват да придобиват някои от чертите на брат и сестра, следователно страстта намалява. Ако не сте сигурни как ще реагира и какво ще каже вашият партньор, нивото на възбуда е по-високо. Любовта обича предсказуемостта, сексът не.

Противоположностите може и да нямат най-безпроблемните взаимоотношения, но това не означава, че не могат да издържат във времето. Тайната за получаване на точния баланс е разликите и приликите между двамата да бъдат разпределени в правилните области, пише Daily Mail.

Автор на статията:
Милена Алексиева

КоментариКоментари

Men ( преди 10 години )
Dobro utro - сексът между еднакви е скука
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар