IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Признаците, че сте „убиец“ на любовните взаимоотношения

9 април 2014 12 40

Ако всичките ви романтични връзки дотук са се провалили, може причината да е у вас

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

Нищо не убива по-бързо и по-сигурно романтичните отношения между двама души от една лоша комуникация във връзката им. Ще ви изброим няколко дразнещи навици в поведението, които много хора прилагат на половинката си, дори без да се усетят. Някои индивиди са особено склонни да ги използват и това често саботира връзките им и проваля щастието им в дългосрочен план.

Ето и какво да избягвате в поведението си/отношението си към своя партньор:

1. Да въртите очи в неодобрение, докато половинката ви се опитва да говори с вас. Това е един често срещан комуникационен навик, който категорично вреди на връзката. Всички го правят в даден момент, когато изгубят самообладание или просто не могат да се сдържат да изкажат своето негативно отношение. Е, ако искате да увеличите чувството на задоволство във връзката ви и като цяло да подобрите интимността с партньора си, то заменете лошия навик с нещо по-конструктивно.

2. Да протакате умишлено да отговорите на своя партньор по горещ въпрос. Този неприятен навик може да се превърне в основата на изграждането на бариера/каменна стена между вас и половинката ви. Когато сте в разгара на конфликт, е много по-добре да намерите начин да изразите истинските си чувства и да си кажете всичко, което ви е на сърцето и душата. Искреността може да доведе до по-конструктивен диалог помежду ви.

3. Да избягвате да разговаряте с половинката си на теми, които са ви неприятни или с които не сте съгласни. Това, че си затваряте очите за проблемите в отношенията ви не означава, че те ще изчезнат с магическа пръчка. Научете се да говорите дори по неприятните теми, за да се опитате да достигнете до консенсус.

4. Да отказвате да се извините, дори когато е явно, че грешката е ваша. Когато човек направи нещо нередно или каже нещо грубо и необмислено, той просто трябва да си признае грешката и да се извини. Това е правилният и най-възпитан начин на поведение в подобна ситуация. Не бъдете прекалено горди и не отказвайте своето „извинявай“! Ако сте сгрешили, поемете отговорност за действията си и последствията от тях. Предположете начин как да решите проблема. Не позволявайте на голямото си его да отнема щастието ви.

5. Да използвате сарказъм по време на важен разговор с половинката. Няма нужда да бъдете саркастични, когато се карате с вашите близки хора. Това не е начин за решаване на проблема, а напротив – изостря го. Сарказмът е остър и горчив присмех (или забележка) и въпреки че понякога може да бъде забавен, има моменти, когато е доста неуместен.

6. Да спорите за дребни и тривиални неща. Има хора, които спорят просто „от любов към спора“. По-конкретно за неща, които наистина са глупави или незначителни. Няма никакво значение кой какво е казал, кога го е казал и с какъв тон го е казал, по-важното е да разберете какво точно е имал предвид, вниквайки в посланието. Съсредоточете се върху решаването на проблема, а не върху дребните детайли около него. Не обвинявайте половинката си за всички негативни неща в живота си, защото това ще обърка отношенията ви!

7. Да излизате демонстративно от стаята по време на спор с половинката. Това поведение е подобно на отказа да говорите за важните неща и за проблемите си. Ако половинката ви иска да обсъди нещо важно с вас, бъдете на линия, а не се спасявайте бързо-бързо, само защото темата ви е неприятна. Това дори не е уважително спрямо партньора ви. Трябва да останете там и да чуете какво той/тя има да ви казва.

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари

Тройка Ахилова ( преди 10 години )
Анонимен ( преди 10 години )