IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Малките неща, които я карат да ревнува

4 юни 2014 11 41

Понякога правилните за вас подбуди за нея са знак за предателство

Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Навън сте със своята приятелка. Изведнъж телефонът ви започва да вибрира и получавате съобщение от друга жена. Няма значение, че тя е колежка от работата и иска да уточни с вас нещо около утрешната бизнес среща, защото половинката ви вече кипи от гняв, че общувате с друга. Какво да правите сега?

Ако отговорите веднага, тя ще се вбеси повече, а ако не отговорите, ще реши, че имате нещо за криене. В крайна сметка настроението ѝ вече се е скапало и срещата ви няма да премине така, както сте очаквали.

Звучи ли ви познато? Много жени започват да ревнуват от дребни и безсмислени неща. Това се дължи на чувството им за собственост, неувереността им в себе си и връзката ви и в куп други неща. И понякога, колкото и да се опитвате да ги промените, просто не се получава. Как да се справите със ситуацията? Вече познавате половинката си и сте наясно колко ревнива е тя. В този случай просто избягвайте някои неща, за да извадите на показ тази черта от характера ѝ.

Ето и какво не трябва да правите, за да не провокирате „зеления звяр“:

Не плащайте таксито на приятелка

Ако решите от приятелски чувства да платите таксито на приятелка, това ще провокира ревността ѝ на много първично ниво. Реално вие харчите лични средства за друга жена, макар и само от приятелски подбуди.

„Жените са научени в хода на еволюцията да си избират мъж не само заради личните му качества, а и заради неговите средства“, казва експертът по връзки Трейси Томас. Затова и тя така бясно ще реагира на вашия невинен акт. Няма лошо да се покажете като кавалер и да го направите веднъж, но не превръщайте в навик щедростта си да поемате сметките за обяд или вечеряна свои приятелки или колежки.

Не бъдете прекалено „приятелски настроен“ с други жени във Фейсбук

Социалните мрежи доказано вредят на връзките. Дори някакъв невинен коментар под снимка за новото ѝ куче или почивката ѝ може да ви създаде проблеми. За нея това означава, че вие се вълнувате от живота на други жени и следите промените в него.

Не споменавайте пред нея, че съседката/колежката има секси тяло

Нормално е да заглеждате други жени, просто не коментирайте на глас какво виждате. Още повече, ако наскоро половинката ви е вметнала, че любовните ѝ дръжки са се уголемили или че няма време да спортува. Един коментар за тялото на друга жена ще засили нейната собствена неувереност и ще извади на показ грозната ревност.

Не защитавайте друга жена пред нея

Може би сте джентълмен и сте свикнал да браните честта на жените около себе си. Това е добре, стига любимата ви да знае, че тя е номер едно в живота ви, твърди експертът по връзки Ейприл Масини.

„Жените искат мъжете им да бъдат кавалери, но искат и да знаят, че те са на първо място в главата и сърцето ви. Ако не усещат нещата по този начин, вашите кавалерски прояви ще бъдат отчетени като предателство“, категорична е дамата.

Автор - снимка
Автор на статията:
Мария Господинова

КоментариКоментари

Анонимен ( преди 9 години )