IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Реалистични цитати за любовта

24 юли 2014 11 31

В няколко думи може да откриете цялата истина

Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Има много любовни цитати, които описват това чувство като съвършено. Всеки човек, който поне веднъж в живота си се е влюбвал и е обичал, знае, че това невинаги е така. В любовта има и възходи, и падения. Има и разбити сърца. Понякога любовта може да бъде объркваща, нараняваща и разочароваща. Разбира се, тя може да бъде и красива, и истинска, ако човек има този късмет.

Ето няколко реалистични цитати за любовта, в които се казва цялата истина за това велико и незаменимо чувство:

1. „Този, който обича по-малко, контролира връзката“ – Робърт Антъни

Тъжната истина е, че едва ли има връзка, в която двамата партньори да се обичат еднакво. Винаги някой влага повече чувства от другия. В отношенията, където разликата в любовта е по-голяма, има видимо неравноправие между партньорите. Естествено, този, който обича повече, се оставя да бъде манипулиран и контролиран само и единствено в името на любовта и това да бъде с любимия си човек (дори самият той да не го осъзнава).

2. „Изчакайте търпеливо и се влюбете тогава, когато сте готови, а не, когато се чувствате самотни“ – неизвестен автор

Много хора бързат да си намерят половинка, само защото не искат да бъдат необвързани и се чувстват самотни. По този начин обаче е почти невъзможно да се създаде трайна и истинска любов. Човек трябва да заобича първо себе си, преди да заобича някой друг.

3. „Не ми липсва той, липсва ми представата, която си мислех, че е той“ – анонимен автор

Докато този цитат не във всички случаи е верен, то в много обаче се оказва истина. Да ви липсва някой, когото познавате и сте наясно с всичките му недостатъци, е едно. Да ви липсва обаче идеализираната представа за някой и това какъв сте мислели, че е той, е нещо съвсем различно. Може би още тъгувате за бившия си? Кое обаче ви липсва – мъжът, когото срещнахте в началото или този, който се оказа накрая?

4. „Любовта е като огън. Но дали ще стопли сърцето ви или ще изгори до основи къщата ви, е трудно да се каже“ – Джоан Крофорд

Когато започвате дадена връзка, вие нямате никаква представа дали това ще се окаже най-красивото или най-болезненото нещо в живота ви. Аналогията с огъня е чудесна, защото той може да бъде животоспасяващ и топлещ, но и смъртоносен и унищожителен.

5. „Любовта е да дадеш на някого силата да те унищожи, но да вярваш, че няма да го направи“ – неизвестен автор

Любовта е велика. Човек се чувства щастлив и в непрестанен екстаз. Лошото е обаче, че по този начин той става много уязвим и изключително лесно нараним. Ето защо доверието е от толкова голямо значение в една връзка. Поначало се доверявате на някого, че той няма да ви предаде и отваряте сърцето си за него.

6. „Истината е, че всеки ще те нарани. Просто трябва да намериш този, за когото си струва да страдаш“ – Боб Марли

Макар като малки момиченца приказките да ни учат, че принцът никога няма да ни нарани, действителността е доста по-различна. Дори и в стабилните връзки партньорите се нараняват, когато отношенията им изживяват своите кризи. Обикновено болката зависи от това доколко сте допуснали даден човек до себе си и какво е направил той. Така че внимавайте с избора си!

Автор на статията:
Милена Алексиева

КоментариКоментари

Анонимен ( преди 9 години )
хубави са, някои тъжни, но... това е истината!
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар