IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Защо си струва да се срещате с приятел

1 август 2014 14 20

Въпреки че много хора ще бъдат против подобно решение

Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Приятелите са приятели, гаджетата са гаджета и любовниците са любовници. Много трудно някой човек може да промени своята „категория“, след като веднъж е попаднал в нея. Въпреки това не липсват изключения от правилото. Например, не е невъзможно да намерите любовта в лицето на един от най-добрите си приятели.

Макар че повечето хора са предубедени към подобни опити, има няколко добри причини, заради които си струва да се срещате със свой приятел. Разбира се, преходът от просто приятели към двойка може да бъде малко странен в началото, но не се знае колко хубаво може да стане след това.

Ето и няколко основателни причини, заради които си струва да опитате да бъдете двойка със свой приятел:

1. Той знае всичките ви лоши страни. Както и вие неговите. Нали знаете как в началото всички хора се правят на по-добри и мили, отколкото всъщност са? След известно време обаче тъмните демони излизат наяве и човек показва истинската си същност. В тази ситуация обаче не трябва да се притеснявате за подобно нещо, тъй като с приятеля ви достатъчно добре се познавате. Това ще ви спести много разочарования и нерви.

2. Запознати сте със своите любовни истории. И сте ги приели. Няма да има нацупвания за това с колко мъже сте били вие или с колко жени се е виждал вашият приятел в миналото си. Освен това двамата сте напълно наясно с грешките на другия, от какво има нужда всеки от вас в една връзка. По този начин няма да губите време, докато опознаете човека отсреща, а ще бъдете напълно подготвени за едни зрели взаимоотношения.

3. Вие се чувствате комфортно един с друг. Отнема няколко седмици, ако не и повече време, за да се почувствате комфортно с нов човек. „Мога ли да си ям пицата с ръце?“, може би се питате вие. В случая няма за какво да се притеснявате, защото отдавна сте показали истинското си лице пред вашия приятел и може да продължите да се държите напълно естествено. Освен това, когато се срещате с приятел, може да пропуснете невротичното „Трябва да го впечатля“ и „Какво да облека сега?“, залагайки на любимото си удобно облекло.

4. Вълнуващо е. Започването на връзка с приятел може да не изглежда толкова интересно, колкото влюбването от пръв поглед, но в никакъв случай не трябва да го пренебрегвате. На първо време ще ви бъде вълнуващо, защото все пак ви се случва нещо различно, а и вече гледате на приятеля си с други очи. Тръпката от започването на нова любовна история винаги ще я има, независимо дали сте с непознат човек или ваш приятел.

5. Винаги има за какво да говорите. Може би ви се е случвало да имате отношения с ужасно секси мъж, с който обаче си общувате най-лесно в леглото. Тук няма такава опасност – ако се срещате с приятел, вие ще може да си комуникирате през цялото време и във всякакви ситуации.

Автор на статията:
Милена Алексиева

КоментариКоментари

Анонимен 2 ( преди 9 години )
Принципно " ... не било добра идея" казват някои, но всеки иска да стане много добър приятел с половинката си.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Анонимен ( преди 9 години )