IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Нещата, които е по-хубаво да си кажете

5 август 2014 14 41

В противен случай връзката ви няма да издържи дълго

Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Всяка връзка се базира най-вече на добра комуникация, доверие, уважение и не на последно място – любов. Първото се оказва най-трудно, тъй като партньорите често пазят тайни и колкото и малки да са те, могат да съсипят отношенията им.

Някои премълчават и ежедневните си дразнения заради поведението и маниерите на любимия/любимата, които пък в даден момент ескалират и също могат да се превърнат в голяма драма.

Ето 6 неща, които задължително трябва да кажете на половинката си, за да съхраните връзката си здрава и задоволителна:

Секс? Не сега, моля те

На всеки се случва да няма настроение. Ако той ви атакува любовно и настоява да отидете в леглото, по-добре му кажете, че в момента не сте на тази вълна, вместо да се чувствате задължена да го правите. Няма нищо лошо в това да му откажете, стига да не е манипулативен метод да постигнете своето или тенденция в отношенията ви, което означава, че имате по-сериозен проблем.


Очакванията ви

Глупаво е тайно да се надявате за брак и деца без да сте говорили с него по тази тема и да разберете какво той мисли. В първите месеци на връзката е някак несериозно да подхващате тази тема, но в даден момент просто сложете картите на масата и вижте дали вървите в една посока.

Любов? Не и към теб

От години имате връзка с един мъж, но изведнъж се появява друг, който смятате , че е Единственият. Не лъжете настоящия си приятел и не избягвайте разговора, за да не му разбиете сърцето. Поведението ви на мълчание не е честно спрямо двамата и е много егоистично от ваша страна.

Похарчих толкова за това…

Ежедневните ви разходи са си ваша работа. Но когато сте в сериозна връзка/брак и купите нещо много скъпо, не го крийте. Важно е половинката ви да знае, защото ще реши, че щом не казвате за това, вероятно имате и много други тайни; защото покупката ви може да се отрази сериозно на целия ви бюджет и той трябва да е подготвен.

Какво харесвате и какво не

Много често връзката се проваля заради липсата на комуникация, която принуждава единия да се съобразява постоянно с другия. Това няма да се получи, ако вие си кажете какво харесвате и какво не, без значение дали става въпрос за храна, хора, места, навици и т.н.

Кога имате нужда от пространство

Ако проста го изключите физически и психически, когато искате да сте насаме със себе си, може да го нараните. Обяснете му, че в конкретния момент искате пространство и да си помислите за някакви неща и му обяснете, че още не сте готова да говорите с него за тях с него,но  по-нататък ще го направите. Не го оставяйте да гадае защо го игнорирате и да си мисли най-лошото.

Така той няма прояви разбирането, от което имате нужда в момента.

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари

Pufpaf ( преди 9 години )
До мъдър: Хаха голям си егоист батка, ами ако момичето ти каже, че и е много готино да ти се изпика в устата докато я търкаш с език там. Нямаш право да и откажеш, все пак удоволствието в секса е и за двамата ! :)
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
мъдър ( преди 9 години )
Аз в самото начало винаги казвам, че гълтането е желателно и го насърчавам. За да няма после недоразумения..
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Анонимен ( преди 9 години )