IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Защо не трябва да чакате да кажете „обичам те“

27 октомври 2014 13 30

Предимствата жената да сподели първа тези две думи

Кадър от филма "Sex and the City"; Снимка: outnow.ch

Кадър от филма "Sex and the City"; Снимка: outnow.ch

След определен период от време, когато всичко върви чудесно между двама души, съвсем естествено идва ред на „обичам те“. Обикновено дамите са свикнали, че мъжете първи трябва да кажат тези две заветни думи и по тази причина цялото чакане се превръща в нещо като игра на котка и мишка. Кой ще се поддаде пръв и кой ще се осмели да го каже?

Донякъде партньорите се притесняват, че ще кажат „обичам те“, но насреща няма да чуят същия отговор. Тази мисъл може да бъде много смразяваща и да пречупи ентусиазма и искреността на почти всеки човек. В крайна сметка обаче, в любовта хората така или иначе поемат рискове, така че един повече едва ли ще им натежи толкова много.

Ето защо затегнете коланите и вижте защо не трябва да чакате да кажете „обичам те“ на своя любим мъж:

1. Изяснявате чувствата си. Това е една от основните причини, заради които не трябва да чакате. Бъдете смели и споделете точно как се чувствате. Може би партньорът ви има колебания, също както и вие. Представете си колко по-добре ще се почувствате и двамата, когато взаимно си кажете „обичам те“. Дори той да не ви отвърне със същото, това ще ви покаже много неща за отношенията ви.

2. Ще си изясните как се чувства той. Защо трябва да чакате, при положение, че може да научите какво точно чувства той към вас още сега? Кажете двете думи, но не очаквайте нищо в замяна. Ако все пак и мъжът до вас ви каже „обичам те“, това ще направи връзката ви още по-силна. Струва си да опитате.

3. Ще преодолеете страха си. От момента, в който вие самите осъзнаете, че обичате този мъж, започвате да се изпълвате със страхове. Ами ако той не ме обича? Ако връзката ни не сработи? Колкото по-дълго чакате обаче, толкова по-стресирани ставате. Не позволявайте на страха да съсипе връзката ви. Вместо това поемете дълбоко въздух и преборете страха, кажете смело „обичам те“ и ще видите, че веднага ще се почувствате по-добре.

4. Ще премахнете напрежението от него. За мъжете също не е лесно да решат кога точно да кажат на една жена, че я обичат. Вместо и двамата да правите догадки, най-добре вие първи признайте как се чувствате. По този начин ще свалите напрежението от вашата половинка и най-вероятно той ще ви бъде много благодарен.

5. В любовта няма правила. Макар че може би смятате, че мъжът първи трябва да каже „обичам те“, в любовта правилата не важат. Вместо да чакате нещо, което не се знае в кой момент ще се случи, просто вземете нещата в свои ръце. Когато усетите, че наистина обичате половинката си, просто му го признайте. Няма точни моменти и точни хора, защото любовта е да бъдете верни както на партньора, така и на себе си.

6. Показвате намеренията си. Когато двама души се обичат, тогава връзката им става по-сериозна. Ако човекът до вас не се чувства по този начин, поне ще знаете, че няма смисъл да инвестирате в тези отношения. По-добре да загубите месеци, отколкото години. В случай, че също чуете „обичам те“, това ще ви помогне да се почувствате още по-добре във връзката си.

7. Ще се почувствате по-щастливи. Споделената любов е рецепта за щастие, така че няма смисъл само да отлагате момента, в който ще се почувствате истински щастливи. Усещайки емоцията и чувствата помежду ви, определено вие ще бъдете най-щастливата жена на света.

Автор на статията:
Милена Алексиева

КоментариКоментари