IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как да подкрепите любимия, когато остане без работа

12 ноември 2014 15 00

В този труден момент връзката ви е във вашите ръце

Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Мъжете приемат изключително тежко загубата на работата си. Тогава настават тежки времена и за връзката ви, защото той се чувства зле и е много раздразнителен.

Вашата подкрепа в този труден момент е важна и от нея зависи дали ще успеете да запазите отношенията си.

Ето и как да се справите, ако се окажете в подобна ситуация:

Вдъхнете му кураж

Когато остане без работа, той се чувства като пълен неудачник. Не забравяйте да му повтаряте, че има и други достойнства и качества и че това е временно положение, защото е добър професионалист и скоро ще намери друга реализация. Изтъкнете, че той е прекрасен партньор/съпруг/баща и че ще го обичате без значение, че в момента не е страшния шеф, който беше.

Заедно обсъдете финансовото положение

Мъжът приема сериозно ролята си на човек, който трябва да изхранва семейството. Когато остане без доходи, това неминуемо ще се отрази на бюджета ви и ще вкара допълнителен стрес в ежедневието. Важно е да покажете хладнокръвие и да го успокоите, че може да се справите. Седнете заедно и направете разчет на разходите като разпределите парите, с които разполагате. Това на първо време ще успокои и него, и вас.

Намерете му занимания, за да се чувства важен

След уволнението/съкращението мъжете често изпадат в депресия. Те разполагат с много време, което не знаят как да оползотворят и това ги потиска допълнително. Докато си търси нова работа, го натоварете с достатъчно задачи, така че да се чувства важен и полезен и да няма време да се депресира.

Потърсете подкрепа от роднини и приятели

Не само вие, а и всички около него трябва да го подкрепят и окуражават, Говорете с близките и приятелите му и заедно му покажете, че въпреки моментната трудност той е достоен и ценен човек и не трябва да се отказва от професията и мечтите си.

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари