IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как и кога да кажете „Обичам те“

3 декември 2014 16 32

Има ли смисъл да чакате?

Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Всяка жена копнее да чуе думите „Обичам те“ от любимия човек. В момента, в който осъзнаят, че са дълбоко влюбени в настоящата си половинка, представителките на нежния пол се превръщат в кълбо от нерви в очакване на признанието.

Ако то не дойде бързо, започват съмненията – Той обича ли ме? Защо не ми признава? Трябва ли да му кажа?

Как и кога трябва да дадете глас на любовта си съветва експертът по връзки Каролин Брийли.

1. Няма грешно време

Ако търсите някаква магическа дата или час, спрете. Такава няма! Следвайте сърцето и инстинктите си и няма да сгрешите. Ако мислите, че го обичате, просто му го кажете.

2. Кажете го, само ако го мислите 100 %

Често се оставяме на момента и завладени от някакви положителни емоции лесно казваме „Обичам те“, после обаче сме обзети от съмнението. Вярвам ли му? Искам ли да съм с него? Имаме ли бъдеще? Обяснението в любов трябва да бъде непоколебимо не само на думи, а и във вашата глава.

3. Кой трябва да го каже пръв?

Жените смятат, че мъжете са тези, които трябва да направят първи признанието, Това обаче е доста остаряло като мислене и до някаква степен ограничаващо. Има ли значение? Ако не ви го каже пръв, вие ще спрете ли да го обичате? Тогава не робувайте на някакви съвети, а просто следвайте сърцето си.

4. Трябва ли да му го кажете, ако не сте сигурни, че и той ви обича?

Това е лично ваше решение и зависи от душевното ви състояние. Ако сте готови да рискувате, ако чувството ви задушава и искате да го изкрещите, ако не ви пука дали ще се изложите и какво ще си помислят по-консервативните ви приятелки и най-важното, ако чувствате, че искате да му го кажете, направете го.

5. Ако той не ви отвърне със същото?

Не изпадайте в депресия и не се отказвайте от него. Може би има нужда от повече време и да осмисли случващото се помежду ви. Може да сте прибързали според него и той да не е на 100 % сигурен, че ви обича и поради тази причина да задържа отговора. Това обаче не означава и че не изпитва тези чувства към вас.

6. Не го питайте!

Най-глупавото нещо, което може да направите след като му признаете любовта си е, да го попитате дали и той ви обича. Въпросът е притискащ и после винаги ще се съмнявате в истинността на отговора. Тези думи трябва да бъдат изречени не като отговор, а като констатация.

7. Когато ги чуете обратно

Без значение дали го е казал пръв или е отговорил на вашето признание, думите заслужават да бъдат отпразнувани със страстна целувка.

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари