IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Защо трябва да сте благодарни на бившия си

28 октомври 2014 14 00

Всеки човек във вашия живот ви учи на нещо

Кадър от филма "Midnight in Paris"; Снимка: outnow.ch

Кадър от филма "Midnight in Paris"; Снимка: outnow.ch

Вглеждането назад в любовните ви отношения може да бъде неприятно изживяване. Спомените могат да бъдат по-болезнени, отколкото имате сили да понесете точно в този момент. Най-вероятно обаче, има някакъв смисъл да сте били с даден човек преди, а сега вече не. Една от любимите ни сентенции е, че човек разбира защо не се е получило с всички предишни, едва когато срещне своята истинска половинка.

Бившите гаджета обаче са минало, история, от която не може да избягате, дори да искате. Вместо да таите лоши чувства към тези хора, опитайте се да погледнете по-философски на нещата и да осъзнаете, че всъщност трябва да сте им благодарни или по-точно да сте благодарни на съдбата, че ви е срещнала с тях.

Все пак всяко бивше гадже ви учи на нещо.

Ето и важните уроци, заради които си струва да благодарите:

1. Изкарали сте интензивен курс „Как могат да ми изневерят?“.

Казват, че измамниците си приличат и в повечето случаи това наистина е така. Макар че със сигурност сте ядосани на бившето си гадже, което ви е изневерило, трябва да се радвате, че сега поне знаете как стоят нещата. Разбира се, не сте застраховани от изневяра, но пък много по-лесно може да усетите лъжата и да прекратите връзката си. Освен това изневярата може да ви накара да научите повече за самите себе си – достатъчно силни ли сте да простите или пък прекалено горди и затова си тръгвате? Малко ситуации тестват по този начин, но пък именно те ви каляват.

2. Любовта невинаги е достатъчна.

Може би и вие сте били от хората, които не са успели да спасят връзката си, основавайки се единствено на своята любов. Истината е, че понякога любовта не е достатъчна. Вашият живот може да ви е срещнал с мъж, който безкрайно да сте обичали, но който реално да не е заслужавал любовта ви. След вероятно хиляди мъки, вие вече трябва да сте наясно, че обичта не е всичко в една връзка. За да имате стабилни взаимоотношения с партньора си, трябва да са налице много други характеристики.

3. Хората невинаги са това, за което ги мислите.

Може би смятате, че умеете да преценявате хората добре, но дори и талантите не са безпогрешни. Повечето пъти проблемът с обърканото мнение за някой мъж се дължи на факта, че жената често го вижда такъв, какъвто тя иска той да бъде. Дамите приписват качества и изключват такива от мъжкия образ по свое желание, несъзнателно. Разбира се, винаги съществува и вероятността да сте попаднали на изпечен лъжец. Каквато и да е вашата ситуация, от тук нататък ще бъдете доста по-внимателни, когато става въпрос да преценявате срещуположния пол. Няма нищо лошо да имате по-реална представа за света.

4. Грешките невинаги могат да бъдат простени.

Хубаво е човек да умее да прощава – това издава благородство и добро сърце. А и в крайна сметка – кой човек е безгрешен, че да не може да прости? От друга страна има неща, които трудно могат да бъдат простени или забравени. Не трябва да бъдете прекалено строги към себе си, ако просто не можете да простите на някой свой бивш – явно той е заслужил това ваше поведение. Все пак хубаво е човек да бъде добър, но не и да го правят на глупак!

5. Всяка любов ви променя.

Независимо дали сте запомнили даден мъж с повече хубаво или с повече лошо – това няма как да не ви се е отразило по някакъв начин. Най-важното след болезнена раздяла е да успеете да превърнете мъката в нова перспектива. Лошият любовен опит може да ви научи също така на това от какво точно имате нужда и какво е най-важно за вас в един мъж. Няма лош опит, а само такъв, от който не сте си научили уроците.

Автор на статията:
Милена Алексиева

КоментариКоментари