IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Защо не трябва да отлагате раздялата по време на празниците

19 декември 2014 15 36

Причини, които ще ви убедят

Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Периодът около Коледа и Нова година е може би най-неподходящото време да се разделяте със своята половинка. Все пак празничните дни в края на месец декември винаги се свързват с приповдигнат дух, романтика и доза сантименталност. А и кой иска да бъде сам, когато всички други са със своите партньори?

Въпреки всички тези факти, ако имате желание да се разделите с гаджето си, то по-добре не отлагайте момента. Има няколко причини, които ще ви убедят. Дори да ви се струва малко грубо и не на място – ако моментът на раздяла е дошъл, не бива да го отлагате за предстоящата година. Ето защо:

1. Вашата половинка може да се почувства дори по-предадена.

Представете си само как отлагате важния разговор, прекарвате с вече не толкова любимия си човек коледните и новогодишните празници, всичко е прекрасно и в един момент му съобщавате, че искате да се разделите. Не ви ли се струва много нечестно и подло? Или поне такова би било в очите на вашия партньор. Освен това вие самите ще се чувствате ли добре да се преструвате през цялото това време?

2. Няма да ви се наложи да купувате подарък за някого, когото със сигурност няма да виждате в следващите месеци.

В тези моменти едва ли искате да мислите точно за пари, но материалната гледна точка е само един малък плюс, който да ви убеди, че няма нищо лошо да се разделите с някого по време на празниците. По този начин ще си спестите даването на определена сума пари, която иначе може да използвате за себе си или за по-хубав подарък за някой свой близък.

3. Няма да имате общи празнични снимки, които да разглеждате години наред.

 Спестете си неудобството да се гледате до човек, за когото сте решили, че не желаете да бъде повече във вашия живот. „По-добре сами, отколкото в неподходяща компания“, както се казва. Иначе рискувате да се получи: „Това съм аз, това е сестра ми, това са майка ми и баща ми, приятелката ми Криси и мъжът, с когото скъсах седмица след празниците“.

4. Ако го отложите веднъж, има голяма вероятност да го отложите отново.

Ако загърбите материалната страна на раздялата и „снимковата ѝ част“ – тази причина сама по себе си е много основателна. Ако отложите късането с партньора си веднъж, има голяма вероятност да ви се случи отново – малко след Нова година идва „Свети Валентин“, след това рождения му ден (например) или нещо друго и т. н. – разбрахте идеята. Казано обобщено – не е добро решение да отлагате нещо, което чувствате, че искате да направите сега.

5. Няма да ви се наложи да бъдете с неговите близки и приятели по време на празниците.

Да, вие може да харесвате него (макар че и това вече не е сигурно), но вероятно не изпитвате силни симпатии към неговото семейство или приятели. Така че една раздяла точно преди или по време на празниците би ви спестила нуждата да прекарвате някакво време с хора, които не харесвате.

Автор на статията:
Милена Алексиева

КоментариКоментари