IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ценни уроци, на които учи раздялата

24 януари 2015 14 10

От всяка лоша ситуация може да извлечете нещо полезно

Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Преживяването на раздяла е труден период, през който рано или късно преминава всеки един човек. Обикновено тогава се чувствате тъжни, меланхолични и понякога ядосани на бившата си половинка и на света като цяло.

За да не удължавате агонията си по-дълго обаче, трябва да се опитате да погледнете по-положително на ситуацията. Защото едно от хубавите неща на раздялата е, че тя учи човек на много важни уроци и чрез нея той натрупва необходим опит.

Ето и кои са ценните уроци, на които учи раздялата:

1. Любовта трябва да бъде давана, а не изисквана

Един от важните уроци, които ще научите след болезнена раздяла е, че човек не може да изисква любовта. Единствено неговата половинка може да реши да му я даде. Вие не можете да накарате някой да ви обича и да се грижи за вас, независимо колко много го искате. Никога няма да бъдете напълно щастливи, ако се опитвате да накарате някой да ви обича.

2. Не можете да промените някого насила

Понякога е нужно много време, за да проумеете тази проста истина. Може би сте искали да промените своята половинка за по-добро, но всяко подобно желание е изгубена кауза, докато другият човек сам не пожелае да се промени. След като се е стигнало до раздяла, вероятно не сте успели да направите това, което сте искали. Хубавото е, че вече ще знаете какво е реално и какво не в една връзка.

3. Необходимо е и двамата партньори да влагат във връзката

Едни здравословни отношения се изграждат, само когато и мъжът, и жената влагат усилия в тях. Иначе всичко е обречено, защото любовта изисква отдаденост и от двете страни. Все пак за една връзка са нужни компромиси, а когато само единият ги прави, това рано или късно не завършва никак добре.

4. Не трябва да изгубвате себе си в една връзка

Когато имате любим човек, отношенията ви с него стават ваш приоритет и това е напълно нормално. Но не бива да забравяте за всички други хора във вашия живот, за вашите интереси и хобита. Дори половинката ви да не е запалена по част от нещата, които са ваша страст, вие не бива да ги занемарявате. Защото по този начин променяте себе си и изгубвате своята идентичност.

5. Разбирате какво всъщност не искате и не можете да приемете

Един от най-важните уроци след раздяла е, че човек осъзнава какво не иска и какво не би приел по отношение на партньора си. По този начин той е подготвен по-добре за бъдещите си отношение и по-трудно би избрал отново грешен човек.

6. Научавате се да се вслушвате повече в усещанията си

Може би сте имали някакво лошо предчувствие? Някакви съмнения? И въпреки това сте избрали да бъдете с този човек. След като всичко е завършило зле обаче, разбирате, че е трябвало да се доверите на своя вътрешен глас. Един път не сте го направили, но вече със сигурност ще му обръщате по-голямо внимание.

7. Времето лекува всяка рана

Една простичка истина, която рано или късно всеки човек осъзнава.

Автор на статията:
Милена Алексиева

КоментариКоментари