IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Защо е добре да лекувате раздяла с пътуване

15 март 2015 14 20

Няколко основателни причини, които ще ви убедят

Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Раздялата е едно от най-неприятните неща, с които човек се сблъсква в своя живот. Ето защо точно тогава той се нуждае от наистина ефикасно „лекарство“. А какво по-подходящо лечение от пълната промяна? И не, не става въпрос да се преместите и да заживеете в нов град, а просто да се откъснете от обичайната атмосфера за кратко или по-дълго, ако имате такова желание.

Пътуванията винаги са добра идея, включително и когато се опитвате да се измъкнете от депресивните състояния, до които ви е довела раздялата. Пътуването помага на човек по-лесно да излекува разбитото си сърце, зареждайки го с много нови и приятни емоции. Срещата с нови лица също не е за подценяване.

Ако все още не вярвате, че след раздяла трябва да стегнете куфарите възможно най-скоро, ето ви няколко причини, които ще ви убедят:

1. Ако вече достатъчно сте се „изгубили“, лесно може да намерите себе си

Планирането на пътуване е чудесен начин да се разсеете, преди още да сте се качили на самолета/колата/автобуса и да сте отпътували за някъде. Вие за пореден път доказвате на себе си, че сте по-силни, отколкото предполагате. Справяте се сами в напрегнати ситуации и сте на път отново да намерите своето истинско „Аз“.

2. Малките неща, които правите, ще повишат самочувствието ви

Разглеждането на нови места, дегустацията на нова храна, запознанството с нови хора, шофирането по непознати пътища, прекосяването на непознати улици – всичко това ще ви накара да се чувствате по-важни, по-способни и по-значими.

3. Пътуването катализира растежа

Това важи особено много за пътуване, което е по-далеч от родината и което продължава поне месец. След подобно преживяване човек наистина израства много и поглежда по различен начин на живота. На фона на всички емоции от пътуването, любовната мъка някак избледнява.

4. Срещате се с хора. Защо не и със следващата си половинка? Животът е непредсказуем и може да очаквате всичко от него!

5. Започвате да гледате на света по различен начин

Включително и на всичко, което ви се е случило до момента. Разбирате, че има толкова хубави неща, заради които си струва човек да се усмихне и толкова по-тежки съдби, на фона на които вашата раздяла изглежда като детска игра.

6. Можете да получите спокойствие и тишина

Помислете за вашия паспорт като за бутон „заглушаване“. Пътуването ще ви позволи да погледнете на любовната си мъка по реален начин, без някой близък човек да може да ви се бърка с чуждото си мнение. Освен това, далеч от родината, вие намалявате риска да пожелаете отново да се свържете с вашия бивш любим.

7. Далеч от очите, далеч от ума

Може би именно разстоянието е онова, от което се нуждаете най-много, за да забравите човека, заради когото страдате. Когато сте далеч, ще можете да излизате спокойно навън, да сядате във всяко заведение и да правите всичко, което пожелаете, без да се притеснявате (или пък надявате), че някъде, именно там, ще видите бившия си партньор.

Автор на статията:
Милена Алексиева

КоментариКоментари