IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Кога е приемливо жената да вземе инициативата в свои ръце

19 октомври 2015 11 49

Не чакайте винаги мъжете да действат

Снимка: Istock

Снимка: Istock

Традициите повеляват мъжът да направи първата крачка, когато става въпрос за любовни взаимоотношения. Нещата днес обаче не стоят по начина, по който са били само допреди няколко десетилетия.

Все по-често дамите взимат инициативата в свои ръце и не чакат мъжът да подходи пръв към тях. Все пак, когато харесвате някого, няма нищо лошо в това да покажете интереса си и да направите първия ход. Така че не се притеснявайте и действайте, ако го чувствате отвътре!

Ето и кои са случаите, в които е приемливо да изземете „мъжката функция“:

Когато искате да си дадете телефонния номер

Ако вече няколко часа сте си говорили с някой мъж, очевидно ви е приятно заедно, но той не иска вашия номер – можете сами да го дадете. Разбира се, най-добре би било да вметнете нещо подходящо в разговора, с което да „оправдаете“ действието си. Например, ако слушате някоя песен на любим ваш изпълнител, можете да кажете нещо от сорта на: „Трябва да чуеш и ..... негова песен. А след това ще ми се обадиш и ще ми кажеш, че съм била права – наистина е по-добра!“.

Когато искате да му изпратите съобщение в някоя от социалните мрежи

Ако се чудите дали трябва да се свържете онлайн с човек, когото харесвате – отговорът е „да“. Но не забравяйте да намерите причина да му пишете – може да използвате някой пост или снимка от профила му във Facebook и да започнете разговора по този начин.

Когато искате да му се обадите или да му пишете първи

Широко разпространено е мнението, че жената винаги трябва да чака мъжът да ѝ се обади пръв, след като са излизали на среща. Няма нищо лошо, нито пък отчаяно в това да кажете на някого, че сте си изкарали добре. Това е знак, че той със сигурност може да ви покани на втора среща и ще се съгласите. Много мъже се страхуват да ви поканят отново, за да не бъдат отхвърлени. Най-добре си спомнете за конкретен момент от вашата среща и акцентирайте на него, споделяйки колко ви е било приятно.

Когато искате да го целунете

Ако желаете да го направите, то действайте. Само не бъдете прекалено агресивни. Най-добре подходете по-деликатно и след кратка целувка се отдръпнете леко назад, за да видите неговата реакция. Едва ли има мъж, който дори няма да се поласкае от това, че жената изпитва физическо влечение към него и иска да го целуне.

Когато искате да му кажете „Обичам те“

Все пак – трябва да уточним, че тук има известни рискове. Много мъже имат склонността да „напредват“ по-бавно във връзките или просто да са по-внимателни с думите. Така че бъдете готови да не чуете веднага „обичам те“ обратно. Но, ако все пак имате желание да го кажете – не се колебайте да го направите, това вече не е запазено само за мъжете.

Автор на статията:
Милена Алексиева

КоментариКоментари