IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как да отрежете бившия от "социалния си живот" в мрежата

2 февруари 2016 16 00

Спестете си унижението и хилядите любопитни въпроси на роднини и приятели

Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Живеем в технологичен век и се оказва истинско предизвикателство да се отървем от някои хора, които са ни наранили или които ни дразнят, тъй като те постоянно изскачат в социалните мрежи по един или друг начин.

Най-лесно е да ги блокираме във Фейсбук, но това е някак детско и само ще накара останалите ви приятели да задават куп въпроси, които отново и отново да ви припомнят колко ви боли и ви е гадно… особено, ако става въпрос за бившия, който ви е зарязал.

И все пак трябва да намерите начин да се дистанцирате от въпросния човек, за да не се натоварвате с негативни емоции всеки пък, когато влезете в социалната мрежа. Как да процедирате?

Не го трийте и блокирайте

Това е индикация, че сте много наранена и ще покаже на него и на всичките ви приятели (и общите) на мога за разпада на отношенията ви. Ще последват въпроси, съвети, обяснения и какво ли още не, които само ще усилят тъгата и ще ровят в раната ви.

Вместо това има опция във Фейсбук, с която може да спрете да го „следвате” и така да не излизат отметки на стената ви относно неговите постове и снимки. Още по-крайна мярка е да ограничите достъпа му до своя профил като влезете в настройките и направите така, че той да не може да вижда какво вие публикувате в социалните мрежи.

Не сменяйте веднага „семейния си статус”

Ако напишете, че вече не сте във връзка с него всичките ви приятели ще видят промяната и както вече споменахме, ще станете топ темата на деня. Разбира се, той също ще я отчете и ще е наясно, че с емоционалното ви състояние, а вие не искате да храните егото му и да му показвате колко сте му бясна и наранена.

По-лесният вариант е просто да скриете статуса на личния си живот от профила си.

Не разпитвайте приятелите му

Ако вече сте направили горните две неща, вероятно в даден момент любопитството ви ще надделее и ще ви се прииска да узнаете какво се случва с него. Със сигурност имате общи приятели и може да се изкушите да се ровите из техните профили и да ги разпитвате за него. Недейте! Само ще се нараните повече и ще дадете повод за клюки, защото те веднага ще му докладват за вашия интерес и рискувате да се унижите.

Не отговаряйте на провокации

Има вероятност след раздялата той да ви подразни с някакви постове, снимки или дори лични съобщения. Дръжте се на положение и не му отговаряйте гневно, показвайки болката си. Ако попаднете на някой пост или публикация, който е за вас, просто го игнорирайте (а и затова е хубаво да последвате първите два съвета максимално бързо). Ако ви изпрати съобщение, което не е обидно, бъдете сдържана и се дръжте любезно, но дистанцирано.

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари