IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

7 „шапки“, които носите в една връзка

8 февруари 2016 15 45

Коя си сложихте днес?

Снимка: Outnow.ch

Снимка: Outnow.ch

Да бъдеш във връзка не е никак просто. Човек трябва да може да влиза в различни роли постоянно, за да бъдат отношенията му с партньора хармонични и спокойни. Психолозите често използват метафората „слагане на различна шапка“ в зависимост коя роля взима превес в конкретна ситуация. Ето и кои са те:

Любовникът/любовницата

Сексът е много важен за една хармонична връзка, а химията и страстта не са вечни. Ето защо всеки от партньорите трябва да се старае да поддържа искрата в леглото и да удовлетворява сексуално своята половинка.

Съветникът

Понякога любимият човек има нужда да ви разкаже за своя ден или за някакви преживявания, мисли и чувства, които го тревожат и натоварват. Бъдете търпеливи и го изслушайте, а ако помоли за съвет и напътствие му го дайте, но с правото на избор дали да ви послуша или не.

Грижливият

Всеки има нужда от грижи и е логично, когато двама души са заедно, единият партньор да умее да обгрижва другия. И то не само когато е болен! Грижите са за това на човека до вас да му е комфортно и да се чувства обичан и желан.

Приятелят

Близостта между двама души и доверието между тях е сред най-важните компоненти на здравата и успешна връзка. Вие не сте просто любовници, а и приятели. Трябва да можете спокойно да си споделяте всичко.

Човекът съвест

Половинката ви неведнъж е имала налудничави идеи и тогава вие сте човекът, който трябва да ги спре и да ѝ/му „влее малко разум“.

Учителят

В една връзка двама души трябва да се развиват. А това се случва, когато имат интересни умения, истории и опит, с който могат да допълнят този на любимия човек. Важно е да се учите един от друг и да търсите подкрепата и знанията на партньора, които да ви помогнат в различни ситуации.

Дипломатът

И разбира се човешките отношения не са само шампанско и рози. Споровете и различията между двама души, особено когато живеят заедно, са неизбежни. Ето защо понякога трябва да водите преговори и да стигате до компромиси, но без крясъци, счупени чинии и скандали. Бъдете хладнокръвни, премерени и логични, когато се стигне до семейна кавга.

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари