IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Какво е добър секс за жените

19 март 2012 11 00

Няма нищо общо с размера

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

Какво е добър секс за една жена? Едва ли има еднозначен отговор, защото все пак всяка жена си е уникална. Може би най-важното правило за задоволяване на партнъорката ви е да се опитате да разберете какво харесва тя, защото личното отношение действа като мощен афродизиак.

Това може да стане в разговор много преди самия секс, като постепенно въведете темата за секса още по време на срещата, за да видите доколко е склонна да говори за своите предпочитания и какво има да ви каже. Един от най-удобните начини да подхванете този въпрос е чрез скайп. Когато не се виждате, притеснението е много по-малко и двамата може да сте открити до степен, която би създала неудобство ако сте лице в лице.

Споделянето на предпочитания и фантазии може да продължи и когато сте насаме като това е страхотен начин за подгряване на атмосферата. Още повече, че много жени се притесняват да бъдат толкова диви и разкрепостени, колкото им се иска заради евентуалната негативна оценка на мъжа. Когато предварително сте накарали партнъорката си да се отпусне и да разкрие какво обича, тя ще е спокойна, че вие знаете какво харесва тя и я приемате в тази светлина. Да премине от приятелски, невинни отношения към свободно изразяване на сексуалността и възбудата за някои жени е по-трудно, ако вие не й помогнете като я предразположите към захвърляне на задръжките.

Някои женски желания са почти общовалидни и често присъстват в разговорите между приятелки, когато се хвалят с хубавите си преживявания в леглото или се оплакват от разочарованията. Какво щяхте да чуете, ако можехте да подслушате компания жени? Има голяма вероятност да е нещо такова:

„Приятелят ми вече не ме целува преди секс. А целувките са нещото, което ми липсва най-много от първите срещи."

„Директно се насочва към клитора без да обръща внимание на останалата част от тялото ми. На мен ми трябва много повече време преди да поискам да проникне в мен."

„Скучно ми е. Правим го винаги по един и същи начин. За него разнообразие означава смяна на позата. Как да го убедя, че това въобще не е достатъчно."

„Няма специална атмосфера. Преди се стараеше повече. Сега след като си е изгледал мача, директно посяга към мен. Няма възбуждаща музика, няма прелюдия."

„През цялото време мълчи. Иска ми се да ми говори нещо секси. Щях да изключвам собствените си притеснения и мисли много по-лесно, ако го слушах какво ми говори. А аз в тишината си мисля какво ли очаква сега, дали нещо му липсва, дали е очаквал нещо по-различно от секса."

„След секса не ми обърна почти никакво внимание. За мен добрият секс включва и отношението след него. Ако си мисли, че достигането до оргазъм е достатъчно, за да съм задоволена, греши. Това, че съм проявила инициативата да го съблазня, не значи, че може да ме третира като обект „само за секс".

А ето и изводите, до които е стигнал Иън Кърнър, експерт в сексуалните отношения, след дългогодишна практика:

Считайте предиграта за 24-часово преживяване, което се случва във и извън спалнята.

1. Изследователи от Холандия са установили, че ако центровете в мозъка на жената, отговарящи за страх и тревожност, са активни, сексуалната възбуда не може да се получи въобще или е минимална. Така че, направете всичко възможно тя е релаксирана.

2. Едно изследване върху сексуалните фантазии на Д-р Харолд Лайтенберг показва, че двойките, които често прилагат на практика фантазиите си, имат най-задоволителен сексуален живот.

3. Стимулирайте влагалището й по различни начини. Не разчитайте на проникването като единствен път към оргазма й.

4. Научете се да стимулирате клитора й с език така, както на нея й харесва. Ако трябва да сравним това с бойно изкуство, трябва да го правите като Тай Чи, а не Кунг Фу. Принципите са: бавно, фокусирано, хармония между движение и сила.

5. За разлика от мъжете, жените не достигат точка на възбуда, от която няма връщане назад – „неизбежност на оргазма". Затова често се случва да изпуснат момента за оргазъм, дори и да са били на секунди от него, а това е доста фрустриращо. Когато усетите, че наближава този момент, не променяйте движението/позата. А ще го усетите по мускулното напрежение, което се получава по цялото й тяло, най-вече в ръцете, краката и в областта на влагалището.

6. Не се притеснявайте да използвате вибратор с нея, особено ако имате преждевременна еякулация.

7. Гушнете я след секса. Това е моментът, в който един мъж доказва дали е „еротично цивилизован".

Както виждате, добрият секс за жените ( или поне за голяма част от тях) няма много общо с порно филмите, където актът започва почти без прелюдия и се набляга на техниката, а не на интимността и личното отношение.

Автор на статията:
Мария Димитрова

КоментариКоментари

Blue ( преди 11 години )
Напълно съгласна с всичко, много добре написана статия :)
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
джиджи ( преди 11 години )
С номер 6 напълно съм съгласна... и за "еротично цивилизован"- много добре звучи! :)
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
aaa ( преди 12 години )