IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

На среща ли сме или просто се мотаем заедно?

23 февруари 2014 10 30

Голямата част на необвързаните хора си задават този въпрос

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

Оказва се, че голяма част от необвързаните хора нямат представа дали излизат на среща с потенциален нов партньор или по-скоро излизат, за да се забавляват заедно като приятели в компания. Поне така се твърди в ново американско проучване. Анкетата е направена сред 2647 необвързани мъже и жени, на възраст между 18 и 59 години.

Изследването е поръчано от сайтовете за запознанства ChristianMingle.com и Jdate.com. Според анкетата се оказва, че 69 на сто от хората са объркани за официалния статут на първото си излизане с човек от противоположния пол.

18 на сто от анкетираните са съгласни, че ако срещата е планирана и е само между двама души, то тя е от романтичен характер. Но почти една четвърт от хората казват, че ако излязат с обекта на интереса си, но и с група негови/нейни приятели, то тогава те не са сигурни дали това е среща.

За 22 процента от хората квалификацията за първа среща е само, ако някой ги покани официално да излязат с него. Клиничният психолог от Ню Йорк д-р Соня Роудс заявява, че една истинска среща трябва да надминава културата „излизане с приятели по заведения“.

„Поканата за среща от романтичен характер трябва да показва някакъв специален интерес на един човек към друг човек“, обяснява тя.

Проучването също така хвърля светлина върху отношението към плащането на сметката в края на въпросната първа среща. То разкрива, че 69 на сто от мъжете смятат, че те трябва да платят, а 55 на сто от жените също смятат, че мъжът е длъжен да поеме разхода.

Малко под една четвърт от хората смятат, че всичко зависи от това кой е инициирал срещата. 18 на сто от анкетираните вярват, че една двойка трябва да си раздели сметката по равно, дори да става въпрос за първа среща.

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари