IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Средната връзка трае дори по-малко от три години

27 февруари 2014 09 32

Социалните медии са изиграли роля при повече от половината раздели

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

Казват, че всяка връзка преминава през поне две трудни фази – третата и седмата година. Тогава много сериозни взаимоотношения се разпадат или в „по-олекотения“ вариант – двойката претърпява доста сътресения. Нови изследвания обаче показват още по-обезпокоителни данни, а именно, че средната връзка вече трае по-малко от три години. Две години и девет месеца – точно толкова е времето, което прекарват повечето партньори заедно.

Проучване изучава въздействието на модерното общество върху романтичния живот на британците. Изглежда все по-малко двойки издържат на дистанцията, която преди не е била проблем за много влюбени. Интересен факт е, че голяма част от анкетираните обвиняват социалните медии за техните по-кратки връзки. Водещи изследователи вече признават, че традиционната „седемгодишна криза“ е все по-трудно достижима.

В изследването участвали почти 2000 британци, като всички те са прекратили сериозна връзка или брак (без деца) в последните две години. Данните показват, че тенденцията за по-скорошна раздяла се налага при все повече двойки, независимо дали те са законно свързани (24%), само съжителстват заедно (41%) или живеят отделно (35%).

Не е изненадващо, че по-голямата част от участниците, както и техните бивши партньори, активно използват социални медии като Facebook, Twitter и Instagram. Всъщност 36 на сто от участниците признават, че са срещнали своя бивш партньор именно онлайн. Повече от половината анкетирани смятат, че социалните медии са изиграли роля в разпадането на тяхната връзка. 34% от британците признават, че тяхната половинка е срещнала друг човек в социалните медии или просто е флиртувала с някого.

За 23% от хората започването на връзка е било малко прибързано, тъй като са смятали, че познават добре другия човек, благодарение на социалните мрежи. За 17 на сто пък Facebook и другите подобни са били пречка в романтичните им отношения, тъй като бившият им партньор е прекарвал прекалено много време в интернет и не е разговарял с тях.

На 12% от участниците в проучването социалните медии им помогнали да видят колко много щастливи двойки има и че всъщност те не са с правилния човек. Според Джордж Чарлз констатациите от анкетата показват, че съвременните отношения имат по-малък срок на годност в резултат на забързания и технологичен начин на живот, пише вестник Daily Mail.

Автор на статията:
Милена Алексиева

КоментариКоментари

Анонимен ( преди 10 години )