Мъжете мислят за секс всеки 7 секунди? Или беше 5 секунди? Учените май още не са се спрели на конкретна цифра, но тя не е толкова важна.

Важното е, че жените вярват, че господата са митични сексуални същества, които винаги са готови да консумират страстта си.

Истината обаче е, че вашата половинка може да има ниско либидо и причината да не е във вас.

Ето и кои са най-честите причини за нежеланието му да прави секс и как да се справите с това:

Работен стрес

Той работи нонстоп по нова сделка, очаква всеки момент да го повишат или пък трябва да предотврати фалита на фирмата. Как очаквате да мисли за секс, когато всичко в главата му се върти около утрешната презентация/среща или подписване на договор? Понякога сам по себе си работохолизмът е изтощаващ и той буквално няма сили за креватни изпълнения.

Решението: Постарайте се вашият мъж да има поне няколко почивки годишно без лаптопа си. Ако се прибере стресиран му направете масаж или му пригответе топла вана. Не е нужно всичко това да води до секс, но ако той се отпусне и се почувства отпочинал, шансът това да се случи е доста голям.

2. Болести и лекарства

Някои лекарства понижават либидото. Ако вашият партньор страда от диабет или други болести, които изискват постоянна употреба на медикаменти, причината за ниското му желание за секс може да се крие в тях.

Решението: Преглеждайте и двамата здравето си често, за да може да хванете всякакви заболявания в ранен стадий. Ако имате подозрения относно връзката между лекарствата и ниското либидо на мъжа си, коментирайте ги с неговия лекуващ лекар и ако потвърди такава, помолете го да намери алтернативни медикаменти за лечение.

3. Нереалистични очаквания

Мъжът ви може да изпадне в криза доста преди „средната възраст“. Когато амбициите и представите му за бъдещето не съвпадат с настоящия му живот, мъжът в общия случай изпада в моменти на депресия, които се отразяват пряко на самочувствието и либидото му.

Решението: Звучи малко страшно, но сега е времето да се срещнете с професионалист. Говорете с половинката и дори предложете да ходите като двойка на терапевт, ако не желае сам. Важно е да го подкрепяте и изслушвате, за да може постепенно да си върне самочувствието.

Още по темата

4. Депресия

Депресията е сред основните причини за понижено или липсващо сексуално желание. Изследване на университета в Монреал показва, че депресията при мъжете е не просто сериозна, а може да бъде много продължителна.

Решението: Ако сте заедно отдавна има голям шанс да забележите знаците на депресията още в зародиш. За съжаление, няма формула за нейното лечение, но е важно той да я осъзнае и да вземе решение да излезе от нея. Отново сега е моментът да го подкрепите да потърси професионална помощ.

5. „Студената война“ в леглото

Не само жените наказват с мълчание и отказ от секс! Понякога и мъжете предприемат тази политика на дистанция, за да покажат на любимата, че е сгрешила. Дамите може да сбъркат това с понижено желание за секс, но истината е, че то е „наказание“.

Решението: Комуникирайте! Ако се налага инициирайте вие разговора, но не оставяйте нещата просто ей така, с мълчание. В случай, че и двамата сте инати, един малък неизяснен проблем може да се окаже фатален за връзката ви. Да не говорим, че тази дистанция може да продължи с месеци!