IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Защо не трябва да я питате дали е получила оргазъм

14 април 2016 15 50

Този въпрос създава напрежение и убива цялото преживяване за нея

Снимка: Istock

Снимка: Istock

За мъжете сексът е изцяло ориентиран към големия финал: оргазма. Но жените оценяват качеството му по съвсем друга скала, твърди д-р Деби Хендрик, професор по сексология и директор на центъра за сексуално здраве към университета в Индиана.

Истината е, че само 56% от дамите достигат оргазъм от самото проникване, посочва ново шведско изследване. Всъщност представителките на нежния пол получават удоволствие от акта в зависимост от това колко близък чувстват партньора си, а не по силата и наличието на оргазъм, твърди Хендрик.

По тази причина мъжете трябва да спрат да питат половинката си дали е стигнала „до края“. Дори да го правят с добро намерение, защото те са го изпитали и искат да проверят дали са си свършили работата, това само оказва натиск върху жената. Ако тя не е получила оргазъм, след този въпрос вие обезсмисляте цялото изживяване и по този начин накърнявате връзката и усещанията, които сте имали по време на акта. Ако продължите да се фокусирате върху оргазма, това ще я накара да се преструва, тъй като не иска да нарани чувствата ви или да понижи либидото ви. В старанието си да получи оргазъм пък, ще се чувства напрегната и на финала незадоволена.

Според проучване на университета в Аризона над 75 % от жените признават, че са симулирали оргазъм, за да задоволят мъжкото его.

„Нейният оргазъм може да е знак за удовлетворителен секс, защото той е свършил добра работа. Така че тя ще се чувства под натиск да получи оргазъм, защото знае, че той го очаква“, поясни Хендрик.

Съветът на експертката е вместо да се тревожите за изпълнението си в леглото и да я „тормозите“ да свърши, да се фокусирате върху тялото ѝ и реакциите ѝ, когато я докосвате. Обърнете сериозно внимание на предиграта, галете тялото ѝ, целувайте я, ако трябва дори поискайте насоки как да я докосвате и с каква интензивност, за да се чувства добре и да има шанс наистина да стигне до върха, а не да симулира.

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари