IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Защо трябва да излизате с левичар

11 август 2014 14 25

7 причини защо тези мъже са по-добрият избор

Снимка: thinkstockphotos.com

Снимка: thinkstockphotos.com

Ако се чудите кой е най-подходящият мъж за вас, може би просто трябва да започнете да се оглеждате за гадже-левичар.

През различните епохи е имало много странни предразсъдъци и табута по отношение на хората, които си служат повече с лявата ръка. Смятало се е, че те са слуги на Сатаната и т.н.. В много езици думата "ляво" има дискриминационно послание - човек с хомосексуална сексуална ориентация, а в други езици тя е синоним на "зловещ", "глупав", "несръчен" или "невъзпитан". Въпреки всичко, левичарите имат доста свои предимства, с които могат да ви изненадат.

Ето защо за вас е по-добре да имате връзка с мъж-левичар:

1. Те  правят по-горещ секс

Според едно скорошно проучване, 86 на сто от левичарите са "изключително доволни" от своя сексуален живот. Само 15 на сто от хората, които си служат с дясната ръка, казват същото! Причините са неизвестни, но други проучвания сочат, че левичарите са по-уверени в леглото. 

2. Те са лидери

Вашето гадже-левичар със сигурност ще се цели към високи позиции в кариерата си. Четирима от последните седем президента на САЩ са левичари - Обама, Бил Клинтън, Джордж Буш и Джералд Форд..

3. Те са гении

Освен, че ги бива в спалнята, в действителност левичарите са и доста умни. 20 на сто от всички членове на МЕНСА са левичари. Теорията е, че тези хора са принудени да използват и двете половини на мозъка си по-често. Чарлз Дарвин, Алберт Айнщайн и Бенджамин Франклин също са били левичари. Според Университета Сейнт Лорънс повечето левичари имат висок коефициент на интелигентност.

4. Те се срещат по-рядко

Ако си хванете гадже-левичар вие ще влезете в един клуб за отбрани жени. Това е така защото само 10-15 процента от хората в света са левичари. Това, че те са малцинство, не значи, че са на изчезване. В действителност изследователите казват, че левичарите са шампиони, когато става въпрос за оцеляване на по-силния. 

5. Те печелят повече пари

Момчетата - левичари имат с 15% по-голяма вероятност да станат богати в бъдеще, отколкото младежите, които боравят с дясната си ръка. За тези, които завършат университет, този процент се вдига на 26.

6. Те са по-мултифункционални

Всички съвременни мъже се опитват да бъдат многофункционални, но това не означава, че всички успяват. Левичари, от друга страна, са невероятни в правенето на няколко неща наведнъж. Те намират по-лесен път в сортирането на много неорганизирана информация. Едно проучване доказва, че левичарите могат да се справят по-лесно с жонглирането между отглеждане на деца, работа на пълно работно време и споделяне на семейните задължения.

7. Те са по-креативни

Левичарите не са само са умни и артистични, но и имат иновативно мислене. Тъй като те разчитат на дясната половина на мозъка си повече (тя се използва за дейности като въображение, емоции и креативност) се смята, че те са по-добри в музиката, изобразителното изкуство и усвояването на нови езици. Леонардо да Винчи и Микеланджело са били левичари. Според проучване, публикувано в американския вестник по психология, левичарите генерират идеи, които изследват много възможни решения и техните таланти не съществуват само в рамките на тяхната работа. 

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари

Емо ( преди 9 години )
До Анонимен: Попитай приятелката ми да ти каже за какво става на въпрос :D. Как прилагам науката на практика пък после се смей. Хохохо май имаш ужасния късмет да не си излизала с левичар драга. Пробвай па може и да ти хареса и следващия път като четеш подобно нещо да се радваш. Моята приятелка е напълно доволна :)
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
за d ( преди 9 години )
Предвид, че левичарите са около 10-15% от населението, то в МЕНСА да имаш 20% от членовете такива е сериозно - това показва, че даже при съотношение левичари-десняци, то левичарите пак са с няколко процента по-успели, защото в МЕНСА присъствието им е дори по-голямо от средностатистическото за обществото изобщо. Тя статистиката хич не е проста наука, напротив и е много важно как ще ти се представят (обяснят/анализират) едни данни. А че имат по-голяма успеваемост го пропускаш иначе, като съотношение спрямо десняците. И като левичар-спортист (занимаващ се с бойни изкуства), ще ти кажа, че и да се биеш с левичар е по-гадно, защото макар че той ти седи на обратен гард, както и деснякът на него, просто не е равносилно, тъй като дори от самите различия в мисленето левичарите действат по различен начин.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
d ( преди 9 години )
добре бе как може да пишете че само 20% от МЕНСА са левичари и после да ги имате за довод, че са гении???? вие какви сте тогава...
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
друг левичар ( преди 9 години )
Левичар, няма смисъл. Те десняците обикновено се засягат от този тип статии, които имат за цел да покажат просто една особеност на много по-малка група хора, за която все още няма научно обяснение и която достатъчно векове е брала срам заради едното нищо. Естествено, че не всички левичари са гении и прочее, но *** обясни на онези, които не искат да вдянат, че дори ножовете ги правят за десняци - по острието, драги, се познава, та дали ние наистина не сме свикнали да боравим по-умело с тяло и мозък?
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Дидо ( преди 9 години )
Да не се окаже, че не бил левичар а ЛЕВАК .
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
левичар ( преди 9 години )
Точно така е. Понеже повечето дейности, инструменти, апаратури т.н. са предвидени за десничари, левичарите от малки се учат да боравят и с двете ръце. Принудени са да се справят с трудни положения.Това развива и двете мозъчни полукълба и връзката между тях е по-добра. Те са комбинативни, талантливи, по-лесно намират изход от трудни положения. Абе, изобщо, не се смейте, а общувайте повече с нас, да ви научим на някои неща!
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Диан ( преди 9 години )
Аз пък си мислех, че при левичарите само двете полукълба на мозъка са им разменени и толкова. Не знаех за всичките им други предимства.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
хахахахахахахахахаха ( преди 9 години )
Анонимен ( преди 9 години )
хахха, по-смешно нещо не бях чела!
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар