IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

8 причини, поради които връзките ви не оцеляват

26 септември 2014 13 19

Може би проблемът е във вас самите

Красавецът Иън Сомърхолдър не може да се задържи с една жена дълго време; Снимка: Getty Images

Красавецът Иън Сомърхолдър не може да се задържи с една жена дълго време; Снимка: Getty Images

Има един тип хора (и мъже, и жени), които искат или не искат, практикуват т. нар. „серийна моногамия“. Казано с други думи, те си хващат сериозно гадже, ходят известно време с него, но по някаква причина връзката в крайна сметка се разпада.

Те се чудят на последователния си лош късмет в любовта и не могат да разберат къде точно грешат. А много е възможно проблемът да е в самите тях. Звучи ли ви познато? Ако е така, ето и осем вероятни причини, поради които връзките ви не оцеляват във времето:

1. Обичате да отлагате

Има един тип хора, които смятат, че първо трябва да опознаят максимално себе си и да постигнат мечтите си, преди да се врекат във вечна вярност на своя партньор. Поради тази причина те така и никога не се задълбочават прекалено много в любовните си отношения и намират начини да протакат фазата „гаджета“ толкова дълго, че на партньора им накрая му писва. Имайте предвид, че понякога подходящият партньор може да ви помогне да достигнете мечтите си и да станете най-добрата версия на самия себе си.

2. Не знаете какво искате

Ако непрекъснато намирате кусури на половинките си от сорта – има горещо тяло, но не е интелигентна, забавна е, но е леко закръглена и т. н., вие никога няма да намерите идеалния партньор. Разберете, че не можете да имате всичко – никой не е съвършен. Направете списък на петте най-важни качества, които търсите в потенциалната си бъдеща половинка и се придържайте към тях.

3. Държите въдицата си във водата

Част от проблема ви може би е в това, че никога не искате да ограничавате възможностите си и затова държите мрежата си във водата (за да уловите някоя нова рибка), въпреки че си имате гадже в момента. Може би този подход четка егото ви, но не ви дава кой знае колко по-добри шансове. Да късаш с гадже след гадже е по-скоро изморително.


4. Излизате с хора, които са на различен етап в живота си

Може би вие сте в 30-те си години, вече имате добра кариера и солидни доходи, но продължавате да се срещате с по-млади индивиди от противоположния пол, които нямат представа какво искат от живота и още са далеч от мисълта за сериозно обвързване и създаване на семейство.

5. Държите се самодоволно

Може би предпочитате да давате по-малко в любовта, отколкото получавате? Не забравяйте обаче, че всеки човек иска да бъде уважаван, глезен и обгрижван и никой не е склонен прекалено дълго партньорът му да го приема за даденост.

6. Държите се мистериозно

Ако сте от вида хора, които обичат да се правят на интересни и винаги се обгръщат от някаква мистерия, много е възможно да няма човек, който да може да ви издържи твърде дълго. Вярно е, че мистерията е вид предизвикателство, но големите играчи в любовта, обикновено губят накрая.

7. Имате фобия да не изпуснете нещо

Ако сте от хората, които смятат, че ако се обречете само на един човек, можете да пропуснете някои други, по-добри опции в любовта, то вие ще си останете сами. Всеки човек има и други опции, но не всеки, който е в сериозна връзка смята, че ще се лиши от нещо, ако остане верен на половинката си.

8. Преследвате жени/мъже, които искат съвсем различни неща от живота

Може би вие сте жена, която иска да има сериозна връзка, но все попадате на мъже, които са с безотговорно поведение. Или може би, вие сте мъж, който иска отворена връзка, но си хващате гаджета, които държат на моногамията. Така или иначе, ако продължавате да си губите времето с хора, които не са на същата страница от живота си като вас, вие никога няма да имате късмет в любовта.

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари