IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

5 изневери, които нямат нищо общо със секса

3 септември 2015 13 00

Пренебрежението често е по-жестоко от изневярата

Снимка; outnow.ch

Снимка; outnow.ch

Изневярата е избор. Да бъдеш половината от едно цяло също е избор. Ако в една връзка няма доверие, подкрепа и надежда за общо, щастливо бъдеще, то тя не е и моногамна.

Партньорите могат да си изневеряват и без да го правят физически – чрез секс. Ако човек не уважава половинката си, ако не инвестира време, чувства и усилия във връзката си, значи той не е част от едно цяло.

Реално той мами партньора си без непременно да му кръшка с любовник/любовница.

Ето как човек може да мами половинката си без в живота им да има намесена трета страна:

1. Да игнорира половинката си.

Ако човек пренебрегва половинката си по какъвто и да е начин, значи той не уважава достатъчно човека до себе си. Това е честа причина отношенията в една двойка да не успеят да проработят. Това е и въпрос на общуване. Има хора, които са егоисти по природа и винаги слагат личните си интереси, пред тези на най-близките си хора. Това обикновено поражда чувство на болка и самота у другия партньор.

2. Да отменя срещите/плановете си с половинката си.

Това пак е вид пренебрегване. Ако вашият любим редовно отменя срещите/плановете ви, защото има други, по-интересни, това е грубо и нечестно спрямо вас и вие не би трябвало да се примирявате. Каквито и да са причините вие да оставате на заден план в живота на партньора си, ако това е често явление – нещата помежду ви едва ли ще проработят. Хората, които имат връзка, трябва да споделят живота си, а не всеки да си води отделен живот. Подобни отношения пораждат ежедневни разочарования.

3. Връзката да не му е основен приоритет в живота.

Има хора, които злоупотребяват с любовта, а не би трябвало. Те прекрасно знаят, че някой ги обича и е готов да направи почти всичко за тях и се възползват от предаността на партньора си. Дори и вашата половинка да няма нищо против да играе по вашите правила, трябва да сте наясно, че това няма да го направи щастлив. След време неговото недоволство ще ескалира и ще доведе до сериозни конфликти помежду ви.

4. Да не желае да полага грижи за отношенията с половинката.

Ако един човек дава празни обещания на партньора си, които никога не спазва (а няма и намерение), значи той не полага усилия връзката да се развива по позитивен начин. Човек трябва не само да уважава любимия си, но и да го е грижа за неговите мнение и очаквания. Ако обичате истински даден човек, не трябва да го мамите с лъжливи думи и обещания. Това е жестоко, защото обикновено означава, че в действителност не ви пука за неговите чувства.

5. Да не гради планове за общо бъдеще с партньора си.

Това е най-лошото. Има хора, които се преструват, че са в сериозна връзка, а всъщност вътрешно знаят, че са във временни отношения. Те отказват да дават обещания на своята половинка за бъдещето и като цяло не се ангажират на 100 % с връзката. В същото време връзката може да се проточи и с години, макар да е обречена на провал от самото си начало, именно заради липсата на ангажимент.

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари

Марияна ( преди 8 години )
Винаги съм се чудила четейки такива статии :1) Само жените ли трябва да внимават да се грижат,да се стараят?2)Само мъжете ли могат да си тръгнат защото нещо не им изнася?3)Само от усилията на жените ли зависи успеха на връзката?4) Мъжете в крайна сметка какви ангажименти (според пишещите стаиите) имат към връзката?5)Защо винаги някой е поставен в унизителното положение да обича и да се старае за другия безответно,за да могла да върви връзката?Как по дяволите сметнахте че ако всяка вечер му слугувам и робувам ще съм много щастлива само защото Н.В. МЪЖА е в къщи? И защо учите младите момичета на роболепе за да си спасят връзките,и защо им е да спасяват нещо което ги унижава?
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Боси крачета ( преди 8 години )
В статията много прозира настроението на АВТОРКАТА, можеби скорошна раздяла или нещо друго. Доста често се споменава половинката, половинката, а половинката какво прави за другата половинка, или цялото е само едната половинка. Мнооого полвинчато егати статията. Ха сега я изтрийте да Ви не падне рейтинга.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар