IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

6 съвета как да се възстановите след болезнена раздяла

27 август 2015 11 40

Основният е да се съсредоточете върху себе си!

Снимка: outnow.ch

Снимка: outnow.ch

Раздялата/разводът обикновено са твърде мъчително и болезнено преживяване. След подобна ситуация в живота, човек се чувства самотен, огорчен, измамен, тъжен, гневен и като цяло губи вярата си в противоположния пол.

Раздялата си е вид загуба и може да бъде много опустошителна. Именно за това някои хора се справят с нея, като се отдават на своите пороци, връщат се към своя бивша връзка или пък продължават да се надяват на помирение с отчуждената си половинка.

В крайна сметка няма човек, който току що да е излязъл от сериозна връзка и тутакси да започне да се радва на свободата си.

Ще ви дадем няколко съвета за по-бързо и по-правилно изцеление от болката. Основният от тях е да се съсредоточете върху себе си!

Сега е моментът да инвестирате време в своята собствена личност, за да се почувствате по-силни отново и то по-бързо.

А ето и няколко предложения по темата:

1. Погрижете се здравето и формата си.

Сега е моментът да започнете да се храните по-здравословно, да спортувате по-редовно, да идете на всички профилактични прегледи, да започнете по-често да излизате сред природата и т.н. Всичко това ще ви направи по-енергични, ще повиши настроението ви, ще облекчи стреса. Освен това е добре да започнете да се наспивате по-добре и като цяло да работите към изграждането на по-положителни и здравословни навици.

2. Направете ремонт или си купете нова кола.

Заменете старото с ново - сега е моментът. Прочистете не само душата си, но и дома си. Направете ремонт, сменете мебелите си с нови, купете си нова кола (ако имате възможност), дори може да продадете жилището си и да си купите ново, просто за да се изчистите от лошите спомени покрай конфликта с бившия си партньор.

3. Подарете/продайте/изхвърлете/раздайте вещите на бившия си.

Освободете се от всичките общи предмети, които сте споделяли с екс половинката си, като започнете най-вече от неговите лични вещи книги, дрехи, техника, козметика) - дарете ги или ги продадете, а в най-краен случай ги изхвърлете. Според една концепция, когато човек се разделя с вещите, той се освобождава и от емоциите, които изпитва към притежателя им.

4. Научете нещо ново, което да обогати живота ви.

Запишете се на някакъв курс, научете нов език, измислете си ново хоби или проучете нещо, което винаги ви е било интересно, но все сте нямали време за него. Това е лесен начин да отвлечете вниманието си от раздялата. Освен това, развивайки личността си, вие ще имате ползи в дългосрочен план - минимум ще станете по-силни, по-способни и по-умни.

5. Инвестирайте време в другите си взаимоотношения.

Ако в периода на връзката ви сте посвещавали цялото си свободно време на половинката си, сега е моментът да развиете и другите взаимоотношения в живота си. Обърнете внимание на приятелите си, започнете да се виждате по-често с близките и роднините си. Сближете се повече със съседите и колегите си.

6. Посветете се на кариерата си.

Едновременният успех в кариерата и в личния живот, трудно вървят ръка за ръка. Затова, докато сте необвързани, използвайте времето, за да напреднете в службата. Сега спокойно можете да оставате след работа, да поемате работни ангажименти за уикенда, да ходите по командировки и т.н. Просто се концентрирайте върху професионалния си живот и скоро ще пожънете успех!

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари

Ана ( преди 8 години )
Пълни глупости ! Хората няма какво да ядад, ще си купуват коли и ще мислят за кариерата си . Тези съвети са за богатите , а те и без това си живеят по този начин.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Анонимен ( преди 8 години )