IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

10 трика за по-щастлива връзка

17 януари 2016 15 20

Не всичко се крие в секса веднъж седмично

Снимка: outnow.ch

Снимка: outnow.ch

Според изследванията редовният секс (поне веднъж седмично) с половинката е достатъчен, за да си гарантирате щастлива връзка.

Сексоложката Трейси Кокс обаче смята, че общуването също е от ключово значение за доброто партньорство. Ако искате да запазите любовта си жива още дълги години напред, следвайте нейните съвети:

1. Говорете и си пишете

Не е изненада, че партньорите, които общуват ефективно и редовно, имат по-добри отношения. Ако искате да направите връзката си още по-страстна, пишете си закачливи есемеси с половинката.

2. Не се опитвайте да променяте партньора си

Основен фактор за една успешна връзка е партньорите да не се опитват да се променят взаимно, както и единият от тях да не очаква от другия да се превърне в негово копие. Вместо да се оплаквате, че половинката ви не прави нещата като вас, не споделя мнението ви, държи се по начин, който е неприемлив за вас и т. н., приемете, че той е различен и че си има своите положителни и отрицателни качества.

3. Казвайте „благодаря“ на половинката си

Да бъдеш благодарен и да изразяваш тази благодарност е прост жест, който обаче е много важен за връзката. Учени от Университета в Джорджия са открили, че благодарността е качеството, което показва най-добре колко щастлив е човек в своя брак. Казвайте „благодаря“ редовно на половинката си, вместо да я критикувате за това или онова.

4. Бъдете нежни

Независимо от това колко често правите секс с половинката си, опитайте се да се докосвате по-често, ако искате да се радвате на по-щастлива връзка. Изследване на Университета в Аризона показва, че проявата на физическа привързаност ни кара да се чувстваме по-малко притеснени и подобрява настроението ни.

5. Вслушвайте се в най-близките си приятели

Според едно проучване много по-важно е за човек какво мислят приятелите му за неговия партньор, отколкото членовете на семейството му. Ако вашите приятели харесват половинката ви, шансът отношенията ви да са успешни е много по-голям. Ако приятелите ви видимо не одобряват избора ви на партньор, не ги винете. Може би тяхната интуиция е вярна, а вашата е замъглена. Не позволявайте романтичната ви връзка да ви отчужди от вашите най-близки приятели.

6. Правете секс поне веднъж седмично

Според едно ново изследване двойките, които правят секс поне веднъж седмично, се радват на стабилна връзка. Още по-интересното е, че това се отнася за почти всяка група, независимо от възраст, пол, семейно положение, дългосрочни или краткосрочни взаимоотношения и т. н.

7. Бъдете по-положителни

Изследванията показват, че положителната нагласа действа благотворно върху отношенията с половинката. Високата степен на позитивност говори за по-малко конфликти във връзката. Показвайте по-често вълнение пред партньора си и забравете за безразличието, ако искате щастливи и хармонични взаимоотношения.

8. Не трябва да таите злоба

Ако нещо ви е разстроило, говорете за това с половинката си и изяснете проблема веднага. Няма смисъл да таите „черни точки“ по негов/неин адрес. Всеки спор или труден разговор, в който вадите „компромати“ за любимия си от миналото, не е добра идея и руши връзката ви.

9. Парите имат значение, но не и по начина, по който мислите

Размерът на сумата, с която дадена двойка разполага всеки месец, не може да прогнозира успеха на връзката им. По-важен е начинът, по който партньорите управляват парите си. Ново проучване, направено от Управителния съвет на Федералния резерв в САЩ установи, че двойките, които имат сходно отношение към парите (и харченето им) имат по-голям шанс за щастлива дългосрочна връзка.

10. Правете интересни неща заедно

Правете си уютни срещи в приятни заведения, правете вълнуващи неща заедно. Според едно проучване двойките, които прекарват времето си забавно, се радват на по-високо удовлетворение от съвместния си живот. Избягвайте рутината и правете нещо свежо и различно поне веднъж седмично.

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари