IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Дразнещите навици в мрежата

14 февруари 2017 14 40

Могат и да ни компрометират

Снимка: Istock

Снимка: Istock

Технологиите се превърнаха в неразделна част от ежедневието ни и това няма да се промени. Те ни свързват с целия свят, а социалните мрежи са в основата на тази връзка. Много често обаче сред мнозина се наблюдава дразнещо поведение в социалните мрежи, което дори може да ни компрометира...

Не отместваме поглед от телефона или таблета

Когато някой желае да ни покаже нещо, което е интересно или значимо за него, или да ни пусне някоя песен, очаква от нас да му обърнем внимание, а не да останем вглъбени в телефона си. Това може дори да го разстрои или обиди.

Ако нямаме интерес или имаме спешна работа с телефона, по-добре да споделим.

Споделяме всеки етап на интимната връзка

Социалните мрежи оставят грешното впечатление, че всички приятели и последователи се интересуват какво се случва във всеки един момент от живота ни. Фактът, че остават 67 дни до сватбата или че празнуваме 3 месеца от началото на връзката ни е информация, която не вълнува мнозина. Дори и партньорът ни може да се подразни от тази показност.

Когато става дума за подобни лични въпроси, колкото по-малко споделяме в социалните мрежи, толкова по-добре.

Снимки на храна

Преди години хората са благодарили за храната, която имат на трапезата си, днес преди хранене я снимаме и споделяме във Facebook. Следва и дискусия, а социалните мрежи се превръщат в голямо меню. Не е нужно да преживяваме всичко това. Можем просто да се насладим на храната.

Селфи в огледалото

Нищо не подчертава самотата така, както публикуването на снимка, която сами сме си направили в огледалото. Препоръчително е да се въздържаме от подобни публикации, а ако държим все пак да споделим снимка, по-добре е да помолим приятел да ни снима.

Автор на статията:
Анна Дантева

КоментариКоментари