IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Защо жените остават в токсична връзка?

23 февруари 2017 16 00

Страховете, които пречат да прекратите отношенията

Снимка: Istock

Снимка: Istock

Ако ние сме тези, които правят всички компромиси във връзката и имаме усещането, че губим идентичността и щастието във връзката, това означава, че се намираме в токсична връзка. Въпреки това обаче, понякога се оказва трудно да прекратим отношенията с партньора си. Кои са причините, които спират жените от прекратяване на отношения, които повече вредят, отколкото носят спокойствие и щастие?

Страх, че грешката ще се повтори

Ние сами сме избрали своя партньор и този избор се е оказал голяма грешка. Появява се съмнение за това дали бихме могли да оценим правилно хората и дали следващият избор също ще бъде такъв, дори и по-лош. Така често стигаме до заключението, че не можем да минем през всичко още веднъж с някой непознат и е по-добре да останем до партньора си.

Страх от самота

Прекратяването на подобен важен етап от живота, продължил години наред, не е никак лесно. Въпреки думите на околните, че ще срещнем някой по-добър и ще бъдем щастливи, невинаги можем да повярваме в това. Притесняваме се, че приятелите ни ще създадат своите семейства, а ние ще бъдем самотни и нещастни.

Така много често се стига до заключението, че е по-добре да останем в настоящата си връзка, в която все пак вярваме, че ще има и хубави моменти.

Привързани сме към половинката си

Понякога е трудно да забравим, че сме обичали партньора си и може би продължаваме да го обичаме, въпреки проблемите във връзката. Започва да ни мъчи мисълта, че ще нараним него, както себе си, а разделите са болезнени. Така оставаме в токсичната връзка.

Автор на статията:
Анна Дантева

КоментариКоментари