IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Искаме повишение? Ежедневният секс помага

9 март 2017 12 00

Ставаме по-продуктивни

Снимка: Istock

Снимка: Istock

Често смятаме, че пътят към повишението на работното място е в работата до късно, сближаването с шефа или обличането по определен начин. Според данните на ново проучване обаче тайната може да се крие в друго – в секса.

Изследователите споделят, че хората, които получават оргазъм поне веднъж дневно, са значително по-склонни да чувстват удовлетворение от работата си, да влагат повече усилия в нея и да се издигат в кариерата. Освен това, при тях се наблюдава много по-здравословен баланс между личния и професионалния живот.

По време на секс в организма се освобождава допамин – невротрансмитер, който се свързва с центровете за възнаграждение в мозъка. Повишават се и нивата на окситоцина, който пък има връзка със засилването на социалната връзка.

Това прави секса естествено средство за подобряване на настроението, а ползите продължават и през следващия ден.

За да оценят влиянието на секса върху работата, изследователите проследяват 159 женени служители в продължение на две седмици. Те попълват по два въпросника всеки ден. Оказва се, че онези, които са правили секс, са в по-добро настроение и на следващия ден.

От друга страна, доброто настроение сутрин води до по-продължително обвързване с работния процес и по-голяма удовлетвореност през работния ден. Този ефект се наблюдава еднакво сред мъжете и жените.

Ползите се запазват дори и след като под внимание са взети фактори като материалното състояние и качеството на съня, които също в значителна степен влияят на настроението, се посочва още в публикацията на DailyMail.

Автор на статията:
Анна Дантева

КоментариКоментари