IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Когато кариерата пречи на сексуалния ни живот...

1 март 2017 13 20

Как да си помогнем?

Снимка: Istock

Снимка: Istock

Макар обикновено да се стремим да поддържаме баланс между работата и личния си живот, разделянето на едното от другото невинаги е толкова лесно, колкото изглежда. Това важи както когато заемем по-отговорен пост в работата си, така и когато се сблъскваме с финансови затруднения. Как да се справим с подобни предизвикателства?

Новата позиция на работа

Ако получим повишение, внезапно се сблъскваме с повече отговорности, а свободното ни време се стопява. Това определено е успех в професионален план, но той налага и преглед на приоритетите.

Тъй като сме и домакините вкъщи, жените жонглираме с толкова много задачи, че много често сексът заема последните места в списъка с приоритети.

От основно значение за поддържане на баланса е да се научим първо как да си взимаме въздух. С други думи, преди да помислим за секс, да направим необходимото да релаксираме – да почетем книга, да вземем отпускаща вана или да послушаме любимата музика.

Няма нищо лошо да помолим партньора да помогне в ежедневните задължения, докато свикнем с новата длъжност. Атмосферата вкъщи също трябва да бъде отпускаща и предразполагаща към любовни ласки – такава, която буди желанието да се прибираме вкъщи.

Той губи работата си

Сексуалното представяне и самочувствието при мъжа са тясно свързани и професионалният провал, поне в неговите очи, обикновено се отразява негативно и в леглото.

В тези случаи умът му е разсеян от мисълта за секс, повишават се и нивата на хормона на стреса – кортизол. Това може да доведе до свиване на кръвоносните съдове и да затрудни достигането на ерекция.

Основата на възбудата е релаксът, затова е важно да се намери начин да се освободи напрежението. Можем да постигнем това и заедно с подходящите активности. В спалнята е добре да поддържаме интимността, без да притискаме партньора си.

Можем да го масажираме или да го прегърнем за дълго – поне 20 секунди. По този начин се освобождава хормонът окситоцин, който подсилва връзката помежду ни.

Автор на статията:
Анна Дантева

КоментариКоментари