IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Любов ли е или не е?

18 юни 2017 13 15

Да се потопим в спектъра на най-интимните чувства

Снимка: pexels.com

Снимка: pexels.com

Връзките могат да бъдат доста объркващи. Срещаме човек, който казва правилните неща в правилния момент, кара сърцето ни да препуска, коленете да омекват, а на лицето изгрява голяма усмивка. Дали обаче става дума за любов или просто за силно привличане? Макар да няма съвсем ясни признаци за любовта, все пак има начин, с помощта на който да дефинираме чувствата си.

Привличане

Когато обичаме да наблюдаваме човека, да прекарваме време с него или се чувстваме добре, щом се усмихне, определено сме привлечени към него. Това привличане може и да достигне кулминация в отношенията или до любов.

Пристрастеност

Това усещане е подобно на любов, но е краткотрайно. Можем да бъдем толкова интензивно привлечени към някого, че дори да нарисуваме бъдещето си заедно с него. Скоро обаче установяваме, че тези чувства изчезват и няма да е изненадващо, ако скоро същият този човек започне да ни дразни.

Просто желание

Най-лесно е да разпознаем това чувство. Ние сме само и единствено сексуално привлечени от човека. Когато мислим за него/нея, виждаме единствено тялото му/ѝ и си представяме какво би било усещането да го целуваме.

Любов

Това е най-сложното за разбиране и обяснение чувство. Знаем, че обичаме някого, когато искаме да прекараме с него всяка минута. Планираме заедно бъдещето си и работим активно, за да постигнем целите си. Най-важното е, че това е чувство, което не избледнява с времето.

Автор на статията:
Анна Дантева

КоментариКоментари