IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Изненада: Чесънът ни прави по-привлекателни

12 февруари 2018 16 00

Подобрява се естествената ни миризма

Снимка: Istock

Снимка: Istock

Яденето на чесън прави естествената миризма на човек по-привлекателна за потенциалния партньор, пише в. „Дейли мейл“.

Доктор Каролайн Алън от Института по неврология към университета в Нюкасъл дава някои чудновати съвети за това как всеки да намери любовта.

Според нея, храната, която консумираме, оказва влияние върху миризмата на тялото и то невинаги по начина, който може да предположим. Неотдавна проведено изследване установи, че телесната миризма на хората, които ядат чесън, се оценява като по-приятна и привлекателна от техните партньори. Това вероятно се дължи на факта, че чесънът има полезни за здравето съставки, а по-здравите хора миришат по-приятно, според други проучвания.

„Не ви предлагам да изядете няколко скилидки, но може да включите продукта в по-здравословна диета, ако искате да промените начина, по който миришете в дългосрочен план“, обясни експертът.

Друг нейн съвет е мъжете да оставят жените да им избират парфюм, независимо дали са им съпруги или майки. Изследователи установиха, че жените от дадено семейство, които са избрали аромати за свои близки мъже, са им помогнали да миришат по-приятно.

Никога не пропускайте да се напръскате с парфюм или дезодорант. Ароматът им прави човек по-уверен и по-привлекателен, както и по-малко нервен. Така например, ако сте се парфюмирали, е много по-вероятно да не правите нервни жестове, като това да пипате често косата или лицето си.

Автор - снимка
Автор на статията:
Александър Попов

КоментариКоментари