IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Идеалът за жена: По-добре да не е много умна

30 март 2018 11 40

Какво привлича мъжете?

Снимка: Istock

Снимка: Istock

Доста голяма част от романтичните книги и филми разказват историята за умна и успешна жена, която побеждава красивата, но не особено умна съперничка. В края на краищата оставаме с впечатлението, че интелектът е най-доброто оръжие, с което да се привлекат мъжете.

Науката обаче е на друго мнение. Според данните на ново проучване много умни жени остават сами и то не защото така са избрали, а защото мъжете предпочитат по-малко интелигентните дами.

Изследването, в което участие взимат 121 британци, установява, че жените с висок интелект се считат за „проблематични“ в хетеросексуалните връзки. Разбира се, същата черта при мъжете се оказва доста желана.

Защо мъжете предпочитат по-глупави жени?

„Успелите мъже излизат с не толкова успели жени, не защото искат глупави жени, а по-скоро защото искат някого, който да подрежда живота си така, че той да бъде съвместим с техните приоритети“, казва финансовият репортер Джон Картър.

Като цяло, мъжете не искат жена, която да използва интелекта си за важна работа. Предпочитат да са с такава, която желае да бъде на „задната седалка“ и да се съобразява с тях.

Какво трябва да направят умните, самотни дами, ако не искат да останат сами? Да се насочат към мъж, който е по-малко образован от тях. Това не е много романтично, но е съвет, който дават амбициозни жени като Линда Хършман, автор на Get To Work.

Макар и да звучи странно, оказва се, че дамите приемат този съвет. Според изследователи 21% от омъжените жени имат съпруг, който е по-малко образован от тях.

Автор на статията:
Анна Дантева

КоментариКоментари

анонимен ( преди 5 години )
повечето мъже търсят *** и ци......цорести, за да могат да ги лъжат и да правят каквото си искат зад гърба им, но после да не се чудят защо децата им и те са ***, според учените децата наследяват повече гени от майките си, тъй, че да си правят добре сметката.......
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
( преди 6 години )
Комплексарите си търсят глупави жени, за да могат да ги контролират. Умните мъже си търсят умни жени, за да имат най-малкото общи теми на разговор.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
haha ( преди 6 години )
съвремието ни е пълно с примери как мъжете в днешно време дори за себе си не съумяват да се грижат и не се спарявят с живота поради мързел и глупост. И на жените би им се искало да имат стабилна упора в истински мъж, но такива много, много рядко се срещат.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
... ( преди 6 години )
Браво на това изследване, най-после някой да каже истината, природата така го е направила, мъжът трябва да води семейството. Така е при всички живи същества в природата.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар