IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Модна колекция за машинно пране

6 март 2014 10 20

Модните дизайнери създават дрехи от качествени материи, които се поддържат лесно

Жил Дикън с модел от колекцията му за зима 2014 Снимка: P&G

Жил Дикън с модел от колекцията му за зима 2014 Снимка: P&G

По време на Седмицата на модата в Лондон дизайнерът Жил Дикън представи модна колекция, в която дрехите са специално изработени от тъкани, които гарантират съхраняване за дълго на външния вид на дрехата след машинно пране. Дизайнерът представя два нови модела в колекцията си като част от програмата на P&G Fabric Care, презентирана в Милано през ноември 2013.

Двата модела на Жил Дикън са направени от авангардни футуристични тъкани, които успяват да разбият мита за несъвместимостта между скъпата качествена мода и машинното пране. Двете рокли на дизайнера, включени в колекцията есен-зима 2014, са част от дебюта на Жил в програмата на P&G, в която той представя седем изцяло годни за пране в пералня рокли.

Програмата на P&G има за цел съвместна работа с дизайнерите, които трябва да подпомагат компанията в създаването на нови технологии, насочени към грижата за тъканите и комбинациите с различни материи. Жил Дикън провокира модната индустрия да промени отношението си към използването на тъкани, подходящи за машинно пране. По този начин голяма част от дрехите ще станат по-достъпни за широката аудитория.

Важността на дрехите в живота на хората е голяма. Те тръгват от модните подиуми, минават през дизайнера и търговеца и се озовават в гардероба на потребителите. Важно е дизайнерските дрехи да са по-лесни за поддържане, което ги прави по-достъпни.

Мохамед Самир, вицепрезидент за Европа на P&G Fabric Care споделя: „Нашето разбиране за това какви грижи трябва да се полагат за дрехите е базирано на тристепенния научен подход на P&G за иновация на тъканите. Той осигурява чистота, защита и дълъг живот на тъканите при машинно пране, позволявайки на хората да разкрият красотата на дрехите си.“

Giles Deacon Winter 2014 Снимки: P&G

С използването на перилните препарати, които позволяват да щадим дрехите си, можем да се радваме за дълго на тяхната красота.

Автор на статията:
Люба Вангелова

КоментариКоментари

Анонимен ( преди 10 години )