IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Да преосмислим отново бохо стила

4 март 2014 11 40

Дизайнерите ни призовават да прегърнем хипи модата и да дадем свобода на модната си природа

Снимка: Sartorialist.com

Снимка: Sartorialist.com

Днес в много от стиловете присъства поне един бохо елемент. Никой не ходи на парти със строг костюм с панталон, но ако в сакото има нещо „мръсно“, нещо смачкано, а панталонът е украсен с ресни – стилът е различен. Припомнете си Сиена Милър, която винаги, независимо от тенденциите и дрескода е с нещо бохо във визията си, като например ризите с бродерии и велурените ботуши. Кейт Бозуърт, Мишел Уилямс, Алесандра Амброзио, Кейт Хъдзън – в стила на всяка една от тях се откроява с характерния си стилен бохо почерк. В галерията може да разгледате още примери в стил бохо.

Кейт Хъдзън и Алесандра Амброзио винаги внасят бохо акцент в стила си. Снимки: Getty

Разбира се, може да включите само един елемент във вашата бохо визия. Кафтанът е знакова дреха, която може да комбинирате с кожен панталон, дънки и панталони тип капри. Такива комбинации показаха за пролетта и лятото модни къщи като Roberto Cavalli, Temperley и Pucci – апликациите и бродериите са една от най-открояващите се характеристики на съвременния хипи акцент в стила.

Според дизайнерката Исабел Марант, важно е във визията си да имате един елемент в бохо стил, по възможност луксозен, и никога да не сте от глава до пети в бохо.

Chloe SS 2014, Isabel marant SS 2014, Roberto Cavalli SS 2014, Versace SS 2014, Roberto Cavalli SS 2014 Снимки: Getty, Reuters

Бижутата са един от ключовите елементи – изберете чифт обици (като при Isabel Marant) или огърлица от златни монети (като при Versace). Между другото, златистите пендари са един страхотен начин да се впишете в тази тенденция.

Сандали с ниска подметка и каишки (Chloe, Lanvin) са друг подходящ аксесоар за този стил. Комбинация с разкъсани дънки и любимата ви стара тениска е идеално съчетание – добавете шапка и дълга чанта с ресни.

Разровете се из архивите на майка си, за да измъкнете някой модел чанта от 70-те или стара кожена чанта, която също носи белезите на хипи течението от това време. Това са истински винтидж находки, които ще ви послужат през цялото лято.

Идеята е да постигнете визия на дама, която е пътувала доста, а натрупаните знания и опит помагат излъчването ѝ да е на жена с широка обща култура, рафиниран стил и свободен дух. Така ще изглеждате като жена, която знае мястото си.

Автор на статията:
Люба Вангелова

КоментариКоментари

Анонимен ( преди 10 години )
Ужас! Това в галерията не ми е в представите за бохо стила, а по-скоро за безвкусица. Има едно изключение все пак...
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Анонимен ( преди 10 години )