IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Анна Уинтур даде ограничен достъп до зад кулисите на Met Gala

10 май 2024 10 50

Разкри какво, как и защо

Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images

Легендарната главна редакторка на Vogue Анна Уинтур разкри какво се случва зад кулисите на Met Gala и защо тазгодишното събитие е нарушило едно нейно „основно правило“.

74-годишната модна диктаторка потвърди и кои храни е забранила в менюто на вечерята.

Уинтур разкри тайните само няколко дни преди Met Gala в интервю за водещата на Today Джена Буш Хейгър, заснето от реставрационната лаборатория на музея „Метрополитън“.

Звездното събитие е ежегодна акция за набиране на средства за Института за костюми към музея „Метрополитън“ в Манхатън, ръководен от Уинтур от 1995 г. насам.  Според CBS News билетите струват по 75 000 долара.

Галавечерта винаги е с творческа и причудлива тема, с която се отбелязва тържественото откриване на новата пролетна изложба, започваща в „Метрополитън“.

Но Уинтур признава, че тазгодишната тема, която отбелязва новата изложба на Института по костюми „Спящи красавици: „Събуждане на модата“, е внесла известно объркване.

„Тази изложба наруши основното ми правило, а именно, че когато измислихме заглавието „Спящи красавици“, то е прекрасно, поетично и романтично, но всъщност би могло да бъде много, много неща“ – обясни Уинтур.

Тя сподели, че с помощта на Андрю Болтън, куратор на Института за костюми към „Метрополитън“, са измислили „Градината на времето“ като официален дрескод.

„Страхувам се, че сме предизвикали голямо объркване, за което дълбоко се извинявам, но си представям, че ще видим много цветя“, сподели Уинтур.

Тя също така наруши мълчанието си относно дългогодишния слух, че е забранила лука, чесъна и левурдата в менюто на галавечерята.

Е, това са три неща, които не обичам особено, така че да, това е вярно – каза Уинтур пред Хейгър.

Глобалният директор на Vogue дори говори малко за строгото си правило за забрана на мобилните телефони, което изисква от всички гости да оставят мобилните си устройства вкъщи и да се наслаждават на компанията си.

„Често е прекрасно да чуеш след вечеря хората да казват: „О, имахме най-прекрасните разговори“, и това е идеята, че животът може да съществува и без снимка на мобилния ти телефон“, казва тя.

Политиката на Уинтур за забрана на мобилните телефони означава, че нищо не се записва и не се споделя с обществеността за вътрешността на събитието.

Въпреки това в биографията за Уинтур, публикувана от авторката Ейми Одел през 2022 г., са разкрити няколко неща за голямата вечер.

Одел пише, че Уинтур координира начина на поднасяне на храната в чинията въз основа на цветовата палитра.

Тя също така пише, че обича да сервира пилешки пай на събитията на Vogue, защото това е „блюдо от едно ястие, в което има всичко (протеини, зеленчуци и т. н.)“.

За десерт тя обичала крем брюле.

Тя също така мисли широко за събитието, включително за детайли като столове без облегалки за някои гости, които са имали сложни рокли, които не биха могли да се поберат на обикновен стол.

Биографията разкрива също, че Уинтур насърчава гостите си да носят визии, които са прекалено ефектни.

Лиза Лав, дългогодишна приятелка на Уинтур, обяснява: „Това е онази английска част от нея. Тя обича партитата с рокли.“

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари