IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Пролетно палто

19 април 2014 10 10

Това е идеалната дреха за преходния сезон

Miu Miu SS 2014 Снимка: Getty

Miu Miu SS 2014 Снимка: Getty

То е навсякъде – палтото за пролетта е една удобна алтернатива на жилетката и сакото и много свеж акцент в тоалетите ни за пролетния сезон. Този модел лека връхна дреха видяхме в колекциите за пролет-лято 2014 в разнообразни варианти.

Ето защо не можем да изведем ясно открояваща се тенденция в пролетното палто. Prada ги изрисува с огромни принтирани лица в стил арт деко.

Miu Miu ги покри с малки принтове на цветна основа. Dior ги остави в класическия бежов цвят. Fendi го изработи от ефирен прозрачен плат, а Dries Van Noten показа ориенталска версия на палтото.

Не е толкова изненадващ фактът, че пролетното палто е толкова разпространен модел. Все пак пролетно-летните колекции влизат в магазините още през януари, което означава, че в топлите зимни дни може да се окажете много актуални.

Единственото, което е общо между всички пролетни палта е дължината, която е до коляното и изчистената линия. Обикновено яките са малки, а горната част е съвсем семпло скроена с шевове точно на линията на раменете.

Fendi SS 2014, Dries Van Noten SS 2014, Dior SS 2014 Снимки: Getty, Reuters

В галерията може да разгледате примери от уличната мода за разнообразни комбинации с пролетно палто.

Автор на статията:
Люба Вангелова

КоментариКоментари

Анонимен ( преди 10 години )