IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Изберете си стил за офиса

17 юни 2014 11 00

Деловият дрескод не е това, което беше

Alexander Wang SS 2014 Снимка: Getty

Alexander Wang SS 2014 Снимка: Getty

Стилът за офиса през лятото е изключителна провокация за стилните дами. През зимата си мислим как искаме да е лято, за да се обличаме разнообразно, но всъщност, когато настъпят летните горещини, това се превръща в не толкова лесна задача. Всеки ден ни се иска да се възползваме от леките материи и ярките цветове характерни за сезона. И всеки път избираме една и съща комбинация.

Често за работещите момичета да се разхождат по тънки леки рокли е възможно само през уикенда. Вариантите обаче това да се случва и в офиса не са малко. Предлагаме ви някои от тях, които може да ви се сторят смели, но все пак са достатъчно адекватни за различните модни правила в офиса.

Когато термометърът показва над 30 градуса Целзий, най-малко ви се иска да облечете класическата комбинация от черен костюм с риза. Но ви съветваме да погледнете на това съчетание по съвсем нов начин и да превърнете силуета в една идея спортен. Пример взехме от един от моделите на Alexander Wang в пролетно-лятната му колекция за 2014 година. Удобна пола, лека риза и удобни спортни обувки.

Alexander Wang SS 2014 Снимка: Getty

Яркият цвят също не е забранен за офиса. Малка лека рокля във вибриращ оранжев цвят с напластена полупрозрачна материя е подходяща както за офиса, така и за вечерта след работа – тази от ревюто на Fendi за пролет-лято 2014 е перфектна. Сутрин може да допълните със сако, а вечерта да сложите обемни бижута и секси сандали на ток.

Fendi SS 2014 Снимка: Reuters

По-консервативните могат да се възползват от тенденцията за рокля-риза. Този модел е актуален и удобен. Комбинациите с рокля-риза са разнообразни в различни посоки – с маратонки, със сандали, с обувки на ток, с боти, с тесни дънки, с панталон или клин...

Christian Dior SS 2014 Снимка: Reuters

Офисът е отлично място за демонстрация на модния ви усет, особено ако работата ви го позволява. Пример за такъв стил е гащеризон с принт, какъвто видяхме на ревюто на Diane von Furstenberg за пролет-лято 2014. Деколтето може да се затвори с дълго колие, а за офис комбинация са подходящи сандали с равна подметка. Вечер може да преобразите излъчването си със същия гащеризон, като смените обувките с токчета и чантата с клъч.

Diane von Furstenberg Снимка: Getty

Вече сме писали за тенденцията за панталони тип кюлоти – с широки крачоли с дължина до средата на прасеца. Офисът е отлично място за пребиваването на тази смела тенденция. Избирайте модели в черно и бяло, дори в пастелни оттенъци. Много шик е комбинацията на кюлоти с топ с дължина до талията. Ако ви се струва смела, може да добавите сако. Обувки на ток или спортни обувки – и двете съчетания са стилни за офиса. Имайте предвид, че този модел панталони визуално скъсява крака, така че изборът на обувки трябва да е обмислен.

Tibi SS 2014 Снимка: Getty

Автор на статията:
Люба Вангелова

КоментариКоментари

Радост ( преди 9 години )
На мен ми харесват, не мисля че трябва да си шарен като папагал, за да покажеш индивидуалност.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Анонимен ( преди 9 години )
предложенията са прекрасн, но прекалено семпли... не издават никаква индивидуалност
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар